MAÜ, Online Eğitim İle Beytülmakdis’i Gelecek Nesillere Aktaracak

İslam'ın ve Müslümanların ortak davası ve imtihanı konumunda olan Beytülmakdis'i tanımak ve tanıdıktan sonra başka kişilere doğru ve kalıcı bilgilerle aktarabilmek maksadıyla Mardin Artuklu Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından Sertifikalı Online ‘Beytülmakdis’ derslerinin verileceği duyuruldu.

MAÜ, Online Eğitim İle Beytülmakdis’i Gelecek Nesillere Aktaracak
 

Mardin Artuklu Üniversitesi Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kudüs Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde ve 43 STK’nın üye olduğu Ankara Sivil Toplum Platformu Kudüs Komisyonu işbirliğiyle derslerin düzenleneceği bildirildi.

 

 

Beytülmakdis’in Müslümanların ortak davası olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, düzenlenecek olan program ile Beytülmakdis’in içinde bulunduğu hazin durumun tüm detaylarıyla öğrenilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını ve akademik eğitim sürecinde Beytülmakdis davasına katkı sağlayabilecek projeler, fikirler, etkinlikler ve daha birçok faaliyetin hayata geçirilmesini planladıklarını aktardı.

 

Müslümanların ortak davası olan Beytülmakdis'in; geçmiş, güncel, gelecek muhtemel sorunlarının ele alınacağı ve detaylı analizler ile uzman akademisyen sunumlarının yer alacağı programın 10 hafta süreceği  ve Cumartesi günleri 11.00-13.00 saatleri arası YouTube  kanalı üzerinden canlı ders şeklinde olacağı bilgisi paylaşıldı.

 

Ayrıca 26 Aralık 2020 tarihinde başlayacak olan’ Adım Adım Beytülmakdis’ sertifikalı online eğitim programı  dersleri için  son başvurunun 25 Aralık 2020 olduğu da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 14:57

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER