banner113

KIZILTEPE STK PLATFORMU KARAYOLLARINI KINADI.

Kızıltepe STK Platformu karayollarını basın açıklamasını yaparak kınadı. Basın açılmasından önce açılış konuşmasını Kızıltepe Çevre Gönüllüleri derneği başkanı ve Kızıltepe STK Platformu başkan yardımcısı basın sözcüsü Menduh Çakar yaptı.

KIZILTEPE STK PLATFORMU KARAYOLLARINI KINADI.

Çakar;

 Konuşmasında bitmeyen bu yolların geç yapma sebebi ve şu ana kadar olan trafik kazaların can ve mal kaybının sebebi hepsi Karayollarının geç ve ihmal bırakılan bir durumdur bizler STK Platformu olarak durumu  Sayın valimize emniyet müdürümüze kaymakamımıza vekillerimize durumu arz ettik.  Gereken yapılıyor deniliyor.

Ama maalesef yol bitmiyor Suriye’de Mısır’da gaye düşünce siyası ve sebepler nedeniyle katliamlar olurken bizim burada yol katliamları oluyor.

Burada halkımıza ve tüm kamuoyuna çağrımız var duyarlı olalım bu halk sahipsiz değil bu son çağrımızdır. Gelecek eylemimiz çok değişik ses getirecek bir eylem olacaktır.

Temennimiz yetkililer ilgililer bunu ciddiye alır gerekeni yaparlar inşallah bu durumda emniyet ve Platform arasında kısa bir tartışma çıktı sağ duyu hakim olup yol kısa bir süre yavaşlayarak durdu kuyruklar oluştu gerginlik ardından yol kenarına çekilen gurup açılan afişin önünde Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı M.Şerif Öter Basın açıklamasını okudu.

 Basın açıklaması okurken gurup tarafından sık sık alkışlandı toplanan halk ta destek verildi okunan basın açılmamsını aynen yayınlıyoruz.

                  BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

 

20.Temmuz 2013 tarihinde bundan 45 gün önce Mayın tarlasına dönen ve onlarca insanımızın canını alan Mardin Kızıltepe arası ve ilçe merkezi ortasından geçen ipek yolunun iki yıldan fazladır bitirilmeyen ve yavaş yürüyen çalışmalara dikkat çekmek ve yetkililere uyarı  amacıyla iyi niyetle yapmış olduğumuz basın açıklamasında 

 

AŞKIMIZ MARDİN KIZILTEPE YOLU GİBİ OLSUN HİÇ BİTMESİN

diye afişli slogan yazmıştık.

 

Anlaşılan yetkililer sloganımızı ciddiye alıp yolu bitirmekten vaz geçmişler galiba.

 

İyi niyetli ve sağduyulu çağrımızda  ölüm tuzağına dönen bu yollardaki çalışmalar hızlandırılmazsa bundan sonra tepkimizi farklı boyutlarda, demokratik yollarla ortaya koyacağımızı söylemiştik.

Karayolları yetkilileri haklı taleplerimizi dikkate  alacağına  inatlaşmaya girmiş gibi katil yolları, kavşakları  bitirmeyeceğine sanki yemin etmiştir.

  

YETER CANLAR UCUZ DEĞİL  KARA VİCDANLI  KARAYOLLARI

 

 Bir hafta sonra okullar açılacak yüzlerce okul servisleri mayın tarlasından beter bu tuzaklı yolları kullanmak  zorundadır.

İnsanlarımız endişe içinde  her an bir kaza haberi alacak korkusuyla yaşamaktadır.

Bu durum ihmal ve  sorumsuzluk Ötesi, duyarsızlık ve umursamazlıktan başka bir şey değildir.  

 

Ne yazık ki ülkemizin gelişmesinin ve kalkınmasının önünde en büyük engellerden biri olan Bürokrasi kraliyetini burada açık bir şekilde  görmekteyiz.

 

 

Bürokrasi kralların en mağrur ve dokunulmaz olanları Karayollarının bölge ve  genel müdürlüklerinde taht kurmuşlar.

Bu bürokrasi saltanatına  son vermek için Hükümetimizin   başta karayollarının tepe bürokrasisine  neşter atması  mercek altına alınması  ülkemizin hayrına olacağını düşünüyoruz.

 

 

Karayollarının ahbap müteahhitleri tarafından  yapılan yolların çoğu kısa zaman sonra bozulmakta, çukurlar oluşmaktadır.

Telef  olan paralar hepimizin cebinden çıkan, ödediğimiz vergilerdir.

 

Bu talana, zulme ve haksızlığa dur demek tüm duyarlı  insanlarımızın görevidir.

Unutmayalım ki  haksızlık karşısında sessiz kalanlar haklarıyla birlikte onurlarını 'da  kayıp edeceklerdir. 

 

Hiçbir siyasi partinin ideolojinin  güdümünde olmayan demokratik ve hukuk içerisinde  tek amacı halkın toplumsal hizmetlerine katkıda bulunmak  olan KIZILTEPE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU  olarak .Karayollarını  son kez uyarıyoruz.

 

İpek ve Mardin yolundaki  kavşaklar, sinyalizasyon  ışıkları,kaldırımlar,alt ve üst geçitler ve tüm tamiratlar iki aya kadar tamamlanmadığı taktirde hepinizin huzurunda söz veriyoruz. Demokratik cesaretle tüm duyarlı halkımızla çok daha farklı hukuksal eylemlere baş vuracağız ve bu işin peşini bırakmayacağız.

 

Bu memleket sahipsiz değildir bürokratlara ve onların işbirlikçi müteahhitlere yetim hakkını yedirmemek hepimizin ahlaki.insani görevidir. 

 

Kızıltepe ve Mardin karayolları şube çalışanları bu tepkilerimize üzerlerine almasınlar onlarda bizler gibi bu işin mağdurlarıdır.

 

İnanıyoruz ki yetkilerinde olsaydı bu işi kısa sürede çözeceklerdi.

 

Basın Açıklamasından Sonra Grup Sesiz ce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2013, 23:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
mesut candan
mesut candan - 11 yıl Önce

ulusal kanaldan 2-3 kanalı cagırın yolu tıkayın direnin sesinizi anca boyle duyurursunuz megafonla degil

fuat fuathan
fuat fuathan - 11 yıl Önce

artık arasıra yolları kapatmak lazım demokratik hakkımızdır,çevre ilçelerde mardin bölgesinde dahil çalışma hızlı ve kaliteli,kızıltepe olunca ya ağır yada bitirilmiyor...?

SIRADAKİ HABER