banner113

Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanlarından İlk İcraat

Kızıltepe Belediyesi vatandaşa sunulan hizmetlerin memnuniyetini ölçmek için ‘memnuniyet Anketi’ formu uygulaması başlattı.

Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanlarından İlk İcraat
Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı İsmail Ası ve Leyla Salman, hesap verebilir, demokratik, şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile yurttaşlara en iyi hizmeti sunmak ve yurttaşların öneri ve beklentileri için uygulanacak ‘memnuniyet anketi’nin amacı hizmetlerin kalitesini, verimliliğini ve etkinliğini sürekli kılmaya yönelik çalışmalar yürütmek, yurttaşların beklentilerini karşılamak, hizmetlerin icrasında rehber olmak, birimler arası uyumu sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti.

Memnuniyet Anketi ile ilgili konuşan Eşbaşkan Ası ve Salman, “Hesap verebilir, demokratik, şeffaf, öngörülebilir ve günün şartlarına uygun, çağdaş yönetim ilkelerini esas alan, idari süreçlerde sivil katılıma önem veren bir yerel yönetim anlayışı hayata geçirmek istiyoruz”.

‘Belediyelerin sunduğu hizmet kalitesini ölçen, hizmetten yararlanan yurttaşlardır’

Eşbaşkan Ası ve Salman, “Yeni yerel yönetim anlayışı ile birlikte son yıllarda yaşam kalitesi, hizmet kalitesi ve yurttaşlarımızın memnuniyeti kavramı, belediyemiz açısından çok daha önemli bir kavram haline gelmiştir. Belediyemizin sunduğu hizmet kalitesini ölçen hizmetten yararlanan yurttaşlarımızdır. Beklentiler doğrultusunda hizmet kalitesi yurttaştan yurttaşa farklılık göstermektedir. Bu çalışmanın temel amacı da belediyemizin sundukları kamu hizmetlerini yurttaşlarımızın nasıl algıladıkları ve hizmet kalitesi memnuniyet düzeyini belirleyen temel faktörlerin neler olduğunu ortaya koymaya çalışacağız”.

Eşbaşkan Ası ve Salman, “Bu anket ile aynı zamanda personellimizin de yurttaşa olan davranışı, soruna yaklaşımı ve sorunun çözümündeki rolü de değerlendirilecektir. Yurttaşlarımızın sorununun çözümü noktasında birimlerimiz arasındaki uyum da dikkate alınacaktır. Yurttaşlarımızın doldurduğu memnuniyet anketi kısa bir süre içerisinde değerlendirilip, görevli personel tarafından yurttaşımızla telefon üzerinden iletişim kurulacaktır. Yurttaşımızın sorununun çözülüp çözülmediği sorulacak. Yurttaşımızın sorunu çözülememişse sorumlu personel hakkında gerekli işlem uygulanacak ve yurttaşımızın mağduriyetini gidermek için hemen çözüm yolları sağlanacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 00:04

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET KAKA
MEHMET KAKA - 10 yıl Önce

anket nerdeee

SIRADAKİ HABER