banner113

AK Partili Kahraman Projelerini Açıkladı

Büyükşehir statüsüne kavuşan Mardin’de AK Parti’den Büyükşehir Belediyesi için Aday Adayı olan Mehmet Vejdi Kahraman, “KanalMardin Projesi ile Mardin’e adeta deniz getireceğiz ”vaadinde bulundu.

AK Partili Kahraman Projelerini Açıkladı
Temayül yoklamasında AK Parti’den Mardin’de en çok oyu alan aday adayı olan Mehmet Vejdi Kahraman, aday olması halinde Büyükşehir Mardin için hazırladığı projelerini açıkladı. AK Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediyesini kazanacağına inancının tam olduğunu dikkat çeken Kahraman, profesyonel bir ekiple hazırladığı projeleri açıkladı.

                Projeler hakkında bilgiler veren Kahraman, “Mardin’imiz için açıkladığımız projelerimizin fizibilitesinden, 3D tasarımlarına, görsellerinden tutun yaklaşık maliyetlerine kadar bütün yönlerini en ince ayrıntısına kadar düşünerek hazırladık. Projelerimiz arasında en iddialı olduğumuz, Mardin Mezopotamya Ovasını Sulayacak sulama kanalları üzerinde kuracağımız KanalMARDİN Projesi ile Mardin’imize adeta deniz getirmiş olacağız. GAP Sulama Kanalları üzerinde yapılacak yeni bent kanal yolları ile oluşturulacak mesire ve dinlenme alanları ile Mardin’imizi bir dünya kenti yapacağız. Mardin-Kızıltepe-Nusaybin üçgeninde yapacağımız raylı sistemlerle ulaşım ağını güçlendireceğiz. Göreve geldiğimizde ilk önceliğimiz Tarihi kenti UNESCO Dünya Kültür Mirasına almak olacak. Bununla birlikte Mardin Kalesini turizme açarak kaleden eşsiz güzellikteki Mezopotamya Ovasında uzanacak teleferik hattı döşeyeceğiz.”dedi.

 

MARDİN’E BİYOGAZ TESİSİ

                Mardin’de potansiyeli bulunan yenilenebilir enerji ve biyogaz tesisi kurma projesi hazırladıklarını hatırlatan Kahraman, diğer projeleri hakkında ise şu bilgileri verdi:

“Büyükşehir belediyemizin mücavir alanları içerisinde bulunan ve yeni düzenleme ile mahallelere dönüştürülen bütün köylerimizin altyapı ve içme suyu şebekeleri tamamlanacak. Kullanılacak parke taşlarının döşenmesiyle köylerimiz modern bir görüntüye kavuşturulacak. Büyükşehir Beledimizin sorumluluk alanı içerisinde bulunan alanlarda  AK Belediyeciliğin AK Parkları oluşturulacak, Çocuk  oyun parkları, yayalaştırma projeleri ve yeşil alanlar oluşturulacak. Mevcut Park ve Yeşil Alanların bakım ve onarımı gerçekleştirilecek, şehrin estetiği için çiçeklik, süs havuzları gibi süsleyici materyaller uygulanacak. Mardinli Gençlerin beden ve ruh sağlığını korumak, Sosyo-kültürel gelişimlerine katkıda bulunarak, gençlerimizin arasındaki iletişim ve dayanışmayı artırmaya yönelik olarak her ilçemize modern bir gençlik merkezi ve spor tesisi kuracağız. Yöremizin gelenek ve göreneklerinde oldukça önemli bir yere haiz olan taziye kültürü göz önünde bulundurularak her ilçemize taziye evleri, Mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelerimize de  her gün 3 çeşit sıcak yemek verebilecek Aşevleri kurulacak. Şehrimizdeki katı atıkların kaynaktan toplanması, kurulacak olan bertaraf sahasına kadar taşınması ve söz konusu atıkların yeniden geri kazanımını sağlanması ve değerlendirilmesi amacıyla; Büyükşehir Belediyesi  Katı atık ve Biyogaz tesisi kuracağız.”

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 18:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali akdağ
ali akdağ - 10 yıl Önce

üstün başarılar sayın başkanım.başarıların devamı dileğiyle
istanbuldan slm

Cengiz Bıçakçı
Cengiz Bıçakçı - 10 yıl Önce

allah muvaffak etsin..çılgın projeler..midyat ımızıda film platosuna cevirektiniz bildiğim kadarıyla..inşallah başkan

SIRADAKİ HABER