banner113

ÇİFTÇİLERE GEÇİCİ 3.ÜNCÜ MADDE MÜJDESİ

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih SÖĞÜT’ün verdiği bilgiye göre; 5488 Sayılı Tarım Kanunu’na eklenen Geçici 3. Madde, 02/08/2013 tarih ve 28726 Sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÇİFTÇİLERE GEÇİCİ 3.ÜNCÜ MADDE MÜJDESİ



Buna göre:
1-
Tarım Kanununa göre yapılan desteklemelerle ilgili olarak devam eden ödeme yasakları, 01/10/2013 tarihine kadar bu kişilerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüklerimize başvuruda bulunmaları durumunda, altı ay içinde yapılacak incelemede gerçek üretim
yapıldığına dair bulgu ve emarelerin tespit edilmiş olması şartıyla ödeme yasakları kaldırılacaktır.


2- 25/4/2006 tarihinden itibaren desteklemelerden yararlanmak için başvuruda bulunduğu halde, belgeleri gerçeğe aykırı, usulsüz veya sahte olduğu gerekçesiyle desteklemeden yararlandırılmayanlara veya yararlandıkları destekleme tutarları aynı gerekçe ile geri alınanlara, 01/11/2013 tarihine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları ve yapılan incelemede bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi halinde hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılacaktır. Yapılan ödemelere faiz işletilmez, masraf veya ek ödeme adı altında herhangi bir ödeme yapılmaz.


Bu hüküm yararlandıkları destekleme tutarlarının, aynı gerekçelerle geri alınması yönünde haklarında takip başlatılanlar için de uygulanır ve maddede öngörülen şartların oluşması halinde haklarındaki takip işlemlerine son verilecektir.
3- 25/4/2006 tarihinden itibaren desteklemelerden yararlanabilmek için başvuruda bulunan ancak ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin herhangi birini ibraz edememesi nedeniyle desteklemeden yararlandırılmayanlara. bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 01/11/2013 tarihine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları ve yapılan incelemede bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi halinde hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılacaktır.


Bu madde hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan ve madde hükmünden yararlananların, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce destekleme ödemeleri ile ilgili olarak açmış oldukları davalar karşılıklı olarak sonİardırılır ve bu sebeple herhangi bir yargılama gideri ile vek1et ücreti talep edilemez.
Daha fazla bilgi ve başvuru şartları için İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bu vesile ile tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim."dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2013, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER