banner113

İçişleri Bakanı Muammer Güler AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Mardin Valisi Turhan Ayvaz, ile birlikte Kızıltepe’ye gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, Dunaysır Düğün Salonu'nda AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı.

İçişleri Bakanı  Muammer Güler AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı tarafından  onuruna verilen yemeğe katıldı.
Yemeğe AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Mardin Valisi Turhan Ayvaz, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanı sıra,Kanaat önderleri Sivil Toplum Örgütleri, ve yaklaşık 2000 partili katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Cengiz Demirkaya yaptı. Konuşmasında İçişleri Bakanı Muammer Güler’e ve diğer konuklara verilen davete icabet etmelerinden dolayı teşekkür etti. İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Mardinli olması hasabiyle gurur duyduğunu belirti.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, ise yaptığı konuşmada şunları belirti.
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; İki yıldır da benim de tanışma şerefine erdiğim hemşehrimiz, kardeşimiz,valimiz,müsteşarımız Muammer Güler beyefendiyi size bakan olarak gönderdi. Bu bize verilmiş güzel bir hediyedir.Bu bakanlık Mardin’e ve bütün ilçelere verilen bir değerdir. 23 Aralıkta beraber Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizi genel merkeze davet ettiğini ve bölge sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerimizi ve görüşmelerimizi istemişti. Ben de Sayın Başbakana şunları arz etmiştim.’Kürtler bu Ümmetin Yetimleridir’ Siz artık Kürtlerin kendilerini öksüz hissetmelerine izin vermeyin.Uzatın elinizi demiştim.Bu gün Başbakan dediğimizi yaptı ve işte huzurlarınızda… Bir de sizin adınıza vekiliniz olarak şunu demiştim.Kürtler size karşı görevlerini yaptılar 3 seçim ve 2 referandum olamak üzere görevlerini yaptılar. Tarihsel olarak bölgede 23 il var Bu ilerin 14’ünde Ak Parti 1. diğer illerde Bdp 7. Iğdır’da Mhp 1. Ve Tunceli’de Chp 1. Oldu.Kürtler bu oylarla size inanıyorlar ,size güveniyorlar,sizin onlarla aynı kıbleye yöneldiğinizi,aynı secdeye baş koyduğunuzu, ailenizin aynı aile yapısı olduğunu biliyorsunuz.Siz Selahadini Eyyubi dedikçe ,Kürtlerin Kalbi çarpıyor demiştim.Şam da mezarı başın da durmuş bir Fatiha okumuş ve şöyle hitap etmiştim’Allah senin yüzü hürmetine bir Selahaddin daha göndersin,çünkü kutsi şerif bu günde esir,yine bir kurtarıcı bekliyor.Siz Fexiye Teyran,Melaye Ciziri,Şeyh Ahmede Xani dedikçe Kürtlerin kanadı olsa uçacak demiştim.Çanakkale’de beraber bu vatanı savunurken şehit olan bu dedelerin torunları Cudide, Gabarda birbirini öldürüyor.Siz bu oyunu bozun demiştim .Şükürler olsun ki bugün işin başına Mardin’den bir insanımızı getirdi.Çözüm yolunda hızla ilerliyoruz.Biz risk aldık, sizin için,anaların ağlamaması için bu konuda sizlerden iki talebim var , hem desteğinizi hem de dualarınızı istiyoruz.Var mısınız? Diyerek konuşmasını bitirdi.




Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen ve yemeğe iştirak eden Bakan Güler, Kızıltepe ilçesindeki Dunaysır Düğün Salonu'nda sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililere hitaben yaptığı konuşmasına, Kürtçe "Merheba Jı wer e" diyerek başladı.

Bakan Güler, İçişleri Bakanı ve hükümetin bir görevlisi olarak ilk kez Kızıltepelilerle buluştuğunu ifade ederek, bu görevin şahsına olduğu kadar Mardin'e ve Kızıltepe ilçesine de gösterilmiş bir tevecüh olduğunu, Kızıltepelilere duyulan güvenin ve itimadın bir sonucu olduğunu belirtti. Bunun değerinin ve anlamının iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Güler, bu bakanlığın herkese hayırlı olsun dedi.

"41 yıl önce düz memur olarak başladığım İçişleri Bakanlığı'nda bugün bakan olarak görev almanın huzurunu yaşıyorum. Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na teveccühlerinden dolayı sizin şahsında teşekkür ediyorum. Böyle bir görevlendirmenin böyle bir dönemde yapılmış olması çok şey ifade ediyor. Allah'a şükür devlet hizmetinde göreceğimi gördüm. Kaymakamlık, şube müdürlüğü, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük, müsteşarlık yaptım. 19 yıl 4'ü büyükşehir olmak üzere 5 vilayette valilik yaptım. İstanbul'da çok partili hayatın en uzun dönem valiliğini ve kamu düzeni müsteşarlığı görevini yürüttüm. Vekiliniz olarak milletvekili oldum, İçişleri Komisyonu Başkanlığı yaptım. Bundan sonra makam ve mevki olarak hiç bir beklentim yoktur. Ama bu görev nedeniyle eğer bu memlekete çözüm sürecinde sizin vekiliniz olarak ,sizlerin de katkısıyla bir faydam olacaksa, bunu hayatımın en önemli görevi olarak kabul ederim."
Gençlik sizinle gurur duyuyor sloganlarıyla konuşmasına devam eden ,Bakan Güler, Mardin'in gerek çözüm sürecinde, gerekse medeniyetler ittifakında çok önemli bir yeri bulunduğunu ve bin yıldan beri bu topraklarda farklı dil, din, etnik köken ve inanç farklılığı olan insanların bir arada kardeşçe yaşadığı bir kent olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Birbirimizin hakkını ve hukukunu gözettik, birbirimize saygılı olduk. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, Süryani'si ve Yezidi'si ile yıllarca bu memlekette beraber olduk. Şimdi bakın, 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' diyoruz. Sayın Başbakanımız azmi ve iradesiyle bu işte taşın altına elini, gönlünü, hatta bedenini koydu. Şimdi mesele samimiyetle bu işe katkı sunma meselesi. Geçmişte şu oldu, bu oldu, bunlar acı çekti... Evet Türkiye'de her kesimin çektiği acılar var. Türkiye vesayet zincirlerini demokraside yeni yeni kırmaya başladı. Bakın, daha Anayasa'nın 26. maddesini bu memleket ancak referanduma götürebildi. Kendi anayasasını da İnşallah bundan sonra kendisi yapacak.

Elbette yaşanmışlıklar, aşılması gereken çok şeyler var. Ama Allah rızası için 10-15 sene öncesinde düşünülmesi bile mümkün olmayan birçok iyileştirmenin bugün AK Parti iktidarlarında gerçekleşmiş olduğunu unutmayın, bunun ötesine de geçilecek. Önemli olan samimiyetle bu işe inanmaktır. Biz bütün değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bizi bir arada tutan değerler ve ortak hukukumuz var. Aramıza nifak sokmak isteyenler var. Aramıza farklılık sokmak isteyenler, ortak taraflarımıza baksınlar neler bulacaklar- Biliyorum ki bizim ortak taraflarımız başta inancımız olmak üzere har şeyin üzerinde. O kadar ortak değerimiz var ki farklılıklarımız, çeşitliliklerimiz bizim zenginliğimizdir. Bizi birbirimize düşürdükleri zaman asla ve asla bundan bizim karımız olmaz. Doğru olan bizim kardeşliğimizdir, beraberliğimizdir, birbirimizin hakkına, hukukuna olan riayetimizdir."

"Çanakkale'de bu ülkenin bütünlüğü için 'İslamın son ordusu' Akif'in dediği gibi, memleketin bütün evlatlarıyla canını verirken, bugün başka yerlerde onları karşı karşıya getirmek çok çok hazindir, bunun mutlaka çözülmesi lazım" diyen Bakan Güler, bölgedeki insanların ve bütün Türkiye'nin bu işin artık çözüme kavuşması konusunda hemfikir olduğunu dile getirdi.

Sürece herkesin katkı sunması gerektiğine dikkati çeken Güler, "30 yıldan beri bu olaylar pranga gibi Türkiye'nin gelişmesine, bölgede lider ülke olmasına maalesef köstek oluyor. Şimdi bu işin çözüm zamanı. Biliyorum ki bu bölgedeki insanlar, hangi görüşten olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin, demokraside herkes silah, şiddet, tehdit olmadan özgür iradesiyle elbette her şeyi yapar. Bir vatandaş bana, 'Beyim şu hizmetleri bırak da huzurumuz olsun hizmetimiz gelir' dedi. Vatandaş artık bunu görüyor. Sayın Başbakanımız da bunu yakından biliyor. Onun için bu işe Allah rızası için herkes tarafsız katkı sunsun, bu iş bitsin, birbirimizi yemekten, birbirimizin enerjisini tüketmekten vazgeçelim" dedi.

Bu süreçte bir ve beraber olunması gerektiğine işaret eden Güler,

"Kardeşliğimiz ve birliğimiz her şeyin ötesindedir. Eğer bunlar olmazsa ne sofralarımızda, ne evimizde huzur olur. Ama bir olursak, beraber olursak, diri olursak, Allah'ın ipine sarılırsak buradaki gücümüzü de hiç kimse sınayamaz. Bölge halkı ve bütün Türkiye biliyor ki bu işin çözüm iradesi AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır, bunu herkes bilsin" diye konuştu.
Konuşmasının sonunda başta AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Cengiz Demirkaya’ya,katılan konuklara ve partililere teşekkür etti.


Güler daha sonra , Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve diğer yetkililerle Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık'ı ziyaret etti.
İlçenin sorunları hakkında Kaymakam Yırık'tan bilgi alan Güler, burada yaptığı açıklamada, Kızıltepe'yi yerel hizmetlerde AK Parti ile tanıştırmak istediklerini belirtti.
Yeni Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının yapılması için gayret göstereceklerini anlatan Güler, söyle konuştu:
''Mart ayında adeta ilçenin kangrenleşmiş sorunu haline gelen Zergan Deresi'nin ihalesini yapacağız. Sulamadan KIzıltepe çok yararlanacak. Ana sulama kanalları bu yıl bitecek. Sulama kanalları tamamlandığında Kızıltepe Ovası'nda 138 bin hektarlık bir alan sulanacak. Bu da 276 bin kişiye istihdam yaratacak. Böylece Kızıltepe'ye yarım katrilyonluk ek bir katkı sağlamış olacak.''
Kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçe merkezindeki esnafı ziyaret eden Güler, daha sonra havaalanına giderek Mardin ziyaretini bitirdi.





Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 00:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER