banner113

Demir ve Çetin aileleri arasında yaşanan kan davası barış sonuçlandı.

Mardinin Kızıltepe ilçesinde bir yıldan bu yana Demir ve Çetin aileleri arasında yaşanan kan davası barış sonuçlandı.

Demir ve Çetin aileleri arasında yaşanan kan davası barış sonuçlandı.
Kızıltepe İlçesi'nde geçen yıl bir kişinin öldüğü silahlı kavganın ardından Demir ve Çetin aileleri arasındaki husumet, Barış ile sonuçlandı. Düzenlenen barış törenine Ak Parti Mardin Milletvekili A.Rahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık katıldı.


Yaklaşık 20 ay önce ilçeye bağlı örencik köyünde 2 aile arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından Çetin ve Demir aileleri arasında yaşanan husumet, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ın araya girmesiyle husumet barış yemeği ile sona erdirildi.

Barış yemeğine AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Demir ve Çetin ailelerinin fertleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yemekten önce bir konuşma yapan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, barışın sağlanması için yapılan hizmetlerin çok yararlı hizmetler olduğunu belirterek, “Birlik, beraberlik, barış ve hoşgörüye ihtiyacımız var. Bu barışın sağlanmasında emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum."dedi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz’da yaptığı konuşmada, tüm dinlerde insan öldürmenin günah olduğunu, barışı sağlayan insanların da Allah nazarında büyük bir hayır işlediklerini söyledi.

Ayvaz. “Çetin ve Demir aileleri bugün insanlığı erdemliği, kazandılar. Onlar gerçekten hem bu dünyada hem de ahrette kazandılar. İnşallah bundan sonra böyle tatsızlıklarla karşılaşmayız. Devletin Kanunları var bizler savcı hakim olmayalım. Bunları Devletin adaletine bırakılım. Cenabı Allah’ın ayetlerine hadislerine bırakalım.”dedi.

Müftü Dursun Ali Coşkun da iki ailenin affedici ve mütevazi tavırlının kendisini çok etkilediğini, bu sebeple aileleri takdir ettiğini belirtereki barışın tesisine öncülük eden Vali Ayvaz’a, Milletvekili Akdağ’a ve bölgenin ileri gelenlerine teşekkür etti.

Yaklaşık Üç bin kişinin katıldığı Barış yemeğindeki konuşmaların ardından Demir ve Çetin aileleri birbiriyle öpüşerek şahitler huzurunda kan davasını sonuçlandırdılar.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2012, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER