banner113

KIZILTEPE STK PLATFORMU YÖNETİM KURULU OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kızıltepe STK Platformu yönetimi olağan toplantısında ilçenin sorunları ve çözüm önerilerini görüştü.

KIZILTEPE STK PLATFORMU YÖNETİM KURULU OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kızıltepe STK Platformu yönetimi Kızıltepe’nin sorunlarının görüşüldüğü gündem ile aylık olağan kurul toplantısı için bir araya geldi. Kızıltepe’nin altı madde altında toplanan güncel sorunlarının ele alındığı toplantı alınan kararlar ile ilgili olarak Kızıltepe STK Platformu yönetim kurulu adına platform sözcüsü M. Şerif Öter yazılı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

1-STK Platformunun ikinci yılı ve üniversite öğrencilerine verdiği burs değerlendirmesi.

2-İki yıldan beri terk edilmiş 70 yataklı eski devlet hastanesinin durumu.

3-Madde bağımlılarını rehabilite merkezi amacıyla büyük paralar harcanarak ilçe stadyumunda yapılan binanın kullanılmayan durumu.

4- 73000 öğrenci 3500 öğretmene hizmet veren ilçe Milli Eğitim idare binasının yetersiz ve kötü durumu.

5-Boşaltılan eski çarşı Polis Karakolunun durumu.

6-Kızıltepe’nin çevre yolu ihtiyacı.

Konu başlıkları ile toplanan STK Platform yönetimi aylık olağan kurulu ile ilgili açıklamada:

STK Platformunun ikinci yılı değerlendirildi. Ve daha önce kararlaştırılmış 100 üniversite öğrencisine dağıttığı bursa 1000 TL ve üzeri bağış yapan kişi ve kuruluşlara verilecek plaketle ilgili yapılacak törenin zamanı, yeri ve koşulları görüşüldü.

Yeni devlet hastanesinin hizmete girmesiyle İki yılı aşkındır boşaltılan eski Devlet Hastanesinin durumuyla ilgili üç ay önce Mardin Milletvekilimiz Sayın Abdurrahim AKDAĞ ile yaptığımız görüşmede, eski Hastanenin Diş Tedavi ve Protez Merkezi olarak hizmet vermesi için karar alındığını ve çalışmalara başlandığı bilgisini verdiler. STK Platformu olarak bundan sonra konuyu yakından takip edeceğimizi halkımızın bilmesini istiyoruz.

Kızıltepe’nin kanayan yaralarından biri olan, madde bağımlıların tedavi ve korunması için özel olarak inşa edilen binanın, sıradan bir proje için tahsis edildiği duyumları halkımızı olduğu gibi STK Platformu olarak bizi de üzmüştür. Madde bağımlılarının tedavi edilip, topluma kazandırılması yolunda ilk adım olan bu bina amacı dışına çıkmıştır. Yetkililerimize sesleniyoruz her geçen gün sayıları artan ve toplumu ciddi olarak rahatsız etmeye başlayan madde bağımlılarını nerede tedavi edecekler? Bu konuyla ilgili başta Sayın Kaymakamımız ve ilgili tüm yetkililer nezdinde gereken tüm girişimlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Diğer önemli bir konu kötü ve yetersiz olan ilçe milli eğitim idare binası Mega ilçe olan Kızıltepe ye ve yarınımız, geleceğimiz olan gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştiren fedakâr,  öğretmenlerimize layık görmüyoruz, İhtiyaca cevap verecek yeni bir binanın yapılması için STK Platformu olarak ilgili makamlar nezdinde girişimlerimiz olacaktır.

Önemli gördüğümüz diğer bir konu da boşaltılan eski çarşı Polis Karakol yerini İlçemizin tarihine ve büyüklüğüne yakışacak kültür amaçlı bir müze merkezi tarzında restore edilip bir an önce hizmete sunulması. Sıradan projeler ve muhabbet yerleri için kullandırılmaması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz.

Kızıltepe’nin ve hatta Mardin bölgesi için hayati önemde aciliyet arz eden bir konuda çevre yolu sorunu. Şu anda şehir trafik yoğunluğunu taşıyamamaktadır. E_90 karayolu olarak bilinen tarihi uluslararası İpek yolu Kızıltepe’nin tam ortasından geçmektedir. Çok sık yaralanmalara ve ölümlü kazalara neden olan bu yol, mal ve can kaybının önlenmesi için, sadece ilçe içi trafikte kullanılacak şekilde düzenlenmelidir. Transit geçişlerde kullanılmak üzere, Çevre yolunun yapılması şart olmuştur. Acilen Çevre yolunun yapılması için, ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunacağız.

Yukarıda detaylı bir şekilde açıklanan sorunların çözümü için STK Platformu olarak yapacağımız tüm girişimleri bu güne kadar toplumsal duyarlılıkla, desteğini bizden esirgemeyen basınımız ve halkımızın bundan sonra da memleketimizin geleceği için manevi ve bilgi desteklerini bizden esirgememelerini bekliyoruz.

Yapacağımız tüm icraat ve girişimler halkımızın beklenti ve talepleridir. Sivil toplum örgütlerimizin haklı, toplumsal taleplerini görmemezlikten gelen ve ciddiye almayan yetkililerimiz şunu çok iyi bilsinler ki, Demokratik sistemin STK’lara verdiği yetkileri hukuk içerisinde en sert tepkilerle ortaya koyacaktır.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2012, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER