banner113

Kızıltepe Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Kızıltepe Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanvekili Haşim Baday, Tüm Bel-Sen Genel Merkezi Hukuk ve TİS Sekreteri Doğan Altun, Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzettin Karaboğa,Belediye Başkan Yardımcıları, KESK Mardin Şubeler Platformu bileşenleri ve belediye çalışanları hazır bulundu.

Kızıltepe Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.
Törende konuşan Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzettin Karaboğa, BDP'li belediyede emekçi olmak kendileri için bir ayrıcalık olduğunu belirterek, bununla birlikte tüm emekçilerin sorumluluğunu bir kat daha artığını söyledi. Karaboğa, Gelir getirici, halkla dayanışma ve belediyemizin daha iyi üretmesi için çalışmaktayız. Bizde emeğe ve emekçiye katkılarından dolayı Belediye Başkanvekilimiz Haşim Baday olmak üzere, Belediye meclis üyelerine teşekkür eder, başarıların devamını dilerim. Dedi.
 
 
Tüm Bel-Sen Genel Merkezi Hukuk ve TİS Sekreteri Doğan Altun ise, bugünlere gelinceye kadar çok bedel verdiklerini dile getirerek, " Biz buralara gelirken sokakta şiddete maruz kaldık ve gaz yedik. Ama yediğimiz her gaz ve bayan arkadaşlarımızın çekilen saçları bizlere toplu sözleşme olarak geri döndü. Bu amaçla çok büyük bedeller ödedik. Şuanda ülkemizde halkın oyları ile seçilmiş milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızın biran önce serbest kalmalarıdır. Dedi.
 
Belediye Başkanvekili Haşim Baday da, Belediye Başkanı Ferhan Türk Adına sizleri selamlıyorum. Her zaman söylediğimiz gibi, BDP olarak emekçinin ve işçinin yanındayız. Gücümüzü ve ideolojimizi emekten aldığımız için emeğe çok önem verdiğini söyleyen Baday, Bu tür sözleşmeler yapıldığında, sendikal faaliyetler, salt sendikacılık gibi değil, devrimci sendikacılık uygulamak yani arkadaşların gücünü nerden aldığını bilmesi, sendikal kimliğinin farkında olması ve devrimci kimliğini kullanması gibi.
BDP olarak yüze yakın belediye elimizde, emekçi ve işçi arkadaşlarımız için en üst seviyede imkânlarımızı kullanıyoruz. Tüm haklarını korumaya çalışıyoruz. Biz sosyalist bir parti hareketiyiz diyen Baday, bu yönden emekçilerin hakkını daha fazla savunuyoruz. Bizde elimizden geleni arkadaşlarımızın istekleri doğrultusun da gerçekleştiriyoruz. Sizden istediğimiz kimliğimize daha fazla sahip çıkmanız, Emeğe ve emeği halk için kullanmanızı, halkın hizmetinde olmanızı diliyorum. Dedi.
 
Tüm Bel-Sen Genel Merkezi Hukuk ve TİS Sekreteri Doğan Altun, Belediye Başkanvekili Haşim Baday’a gösterdikleri ilgiden dolayı plaket takdim etti.
 
 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2012, 23:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER