banner113

KIZILTEPE'DE KCK OPERASYONU

Kızıltepe'de yapılan KCK operasyonlarında 7 kişi gözaltına alındı

KIZILTEPE'DE KCK OPERASYONU
 Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde sabahın erken saatlerinde BDP İlçe Başkanlığına baskın düzenlendi.

 

Kızıltepe’nin yanı sıra Mardin'in Nusaybin, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde de eş zamanlı olarak yapıldığı öğrenilen operasyonlarda BDP'li bazı yöneticilerin evlerine baskın yapılarak gözaltına alındılar. Operasyonda polis BDP Kızıltepe ilçe Binasında başlattığı arama halen sürüyor.

 

Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ün de yeğeni olan BDP Mardin İl Yöneticisi Nevruz Türk'ün de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde evlerine baskın yapılan BDP Mardin İl eş Başkanı Abdulcelil Şimdi, BDP Kızıltepe ilçe Başkanı Zeyad Ağaoğlu, BDP Kızıltepe ilçe eski Başkanları Ömer Turgay ve Seyfettin Ateş ile Mehmet Yıldırım ve Fuat Olgaç gözaltına alınarak Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüler. edinilen bilgilere Mardin genelinde 40 kişin gözaltına alındığı belirtildi.

 

BDP İlçe Binasında yapılan baskın esnasında Polis, BDP ilçe binasına BDP li yöneticilerin yaklaşmasına izin vermezken, Parti binasında yapılan aramalar sonucunda bazı bilgisayar ve defterlere el konulduğu öğrenildi. Yapılan baskın sonucunda aramalar sürerken gözaltı sayılarında artış olabileceği belirtiliyor.

 

Yapılan baskını BDP’lilerle birlikte izleyen Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, bazı ilçelerle birlikte yapılan eş zamanlı baskınlara ve gözaltılara tepki göstererek,"AKP'nin BDP'ye olan yaklaşımını bir kere daha görüyoruz. Bizler BDP olarak her defasında diyalog yolunun açık tutulması, çözüm için taleplerde bulundukça ya fezlekelerle, ya dokunulmazlıklarla veya parti yöneticilerimize gözaltılarla soruna olan yaklaşım tarzını ortaya koyuyor. Bu baskınlar halkımıza haklı taleplerinden geri adım attırmayacaktır. Bu baskınları da gözaltıları da kınıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2012, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER