banner113

Çev-Gön Savaş Arefesinde Barış Diledi

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle bir basın metni yayınladı.

Çev-Gön Savaş Arefesinde Barış Diledi

Kızıltepe Özgürlük meydanı Dünaysır otel de yemekte Basın la bir araya gelen Kızıltepe Çevgön yönetim kurulu başkanı Menduh Çakar yönetim kurulu üyeleri Şehmus Gümüş Mert Çakar Şerafettin Turgay ve Cuma Gümüş 1 Eylülün anlamı taşıyan afiş ve Beyaz Gümleklerle toplantıya katılan Çevgön yönetimi Basın metnini Çevgön başkanı Çakar tarafından okundu.

              BASINA VE KAMUOYUNA

Dünyada, ülkemizde, bölgemizde son zamanlarda cereyan eden olumsuz gelişmelerin verdiği üzüntü dolayısıyla  bu anlamlı günde bir mesaj yayınlamak gereğini duyduk.

          1 Eylül “Dünya Barış Günü”  her sene dünyanın birçok ülkesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 1 Eylül 1939, faşist Almanya’nın Polonya’ya saldırısının ve böylelikle 2. Dünya Savaşının başlangıç tarihidir. 2. Dünya Savaşının sona ermesinin ardından Birleşmiş Milletler 1 Eylül’ü  Dünya Barış Günü  ilan etti.

 Emperyalistlerin barış çığırtkanlığı yaptığı bugün halen dünyanın bir çok yerinde ve özellikle de Suriye Rojava’ da, Filistin, Mısır  ve Irak’ta binlerce insan sakat  bırakılıyor bununla da yetinilmeyip katlediliyor. Bu insan cellatları bunlar yetmiyormuş gibi Esad’ı devirmek için  onun kimyasal  silah kullandığını iddia ederek  Suriye’yi vurmayı düşünüyorlar.  Yapılacak müdahalenin Suriye’ ye ve de dolayısıyla da dünyaya getireceği  felaketi görmüyor ya da görmezlikten geliyor.

Her yıl milyonlarca insan savaş mağduru olarak göç yollarına düşüyor. Dünyanın her yerini kan kokusu ve savaş korkusu  sarmış durumda.  Dakikada bir insan ya öldürülüyor ya da sakat bırakılıyor.

         
 
Özgürlüğe, barışa susamış insanların özgürlük ve demokrasinin gelip barış ve huzur dolu günlere kavuşması için el ele verip birlikte mücadele etmesi gerekmektedir.

Yakında Irak Erbil’de yapılacak Kürt  Konferansı’nda  Kürt sorununun çözüm sürecine  katkı sunacak barışçıl bir deklarasyonun çıkacağına  dair inancımız devam etmektedir. Barışın gelmesi somut adımların atılmasıyla olur. Bu münasebetle biz Çevgön olarak barış demenin bu günü kutlamakla değil somut adımlarla olacağını belirtmek istiyoruz.

          Dünyamıza ve coğrafyamıza barışın hakim olabilmesi için dilimizden, kültürümüzden, eğitim ve öğretimden, kitle iletişim araçlarına, yazılı ve görsel basına kadar şiddet ve savaş dilini elememiz, ret etmemiz gerekiyor yerine barışı sevgiyi, dostluğu, iyiliği, güzelliği, dayanışma empati ve yardımlaşmayı koyarak barışa katkı sunabiliriz  diyen Çevgön Başkanı Menduh Çakar  sözlerine şöyle devam etti.

Yarın  1 Eylül uzakta bir ufuk görünüyor; bu zamana kadar yapılan çalışma ve faaliyetlerin heba olmaması için  somut, inandırıcı adımlar atarak  1Eylül Dünya Barış Günü’nü gelin  hep beraber gerçekleştirelim!

Barış için özgürce bir yaşam için insanca bir yaşam için herkesin ve her kesimin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Bunun içinde insanüstü bir çaba sarf ederek kardeş halklarla eşit bir şekilde yaşamak gerekmektedir.

Ülkemizde silahların susması ve bunu müteakip operasyonların durdurulması 8 aydır bir barış ve kardeşlik ortamının oluşmasını sağlamıştır. Bu barış ve kardeşlik ortamının sürekliliği müzakere ve diyalog ile mümkündür.

Savaş ölümü getirir. Ölüm ise acıdır. Allah kimseye öldürme ve öldürülmeyi nasip etmesin.

En büyük temennimiz bundan böyle anaların, o değerli varlıların, ağlamaması yürek burkan feryatlarının yükselmemesi ocakların sönmemesi  kin ve nefretin ortadan kalkıp  barış, kardeşlik ve hoşgörü hakim olmasıdır.

Halkların barış, özgürlük ve mutluluk içinde yaşayacağı; savaş ve açlığın olmayacağı; doğa ve insan kıyımlarının son bulacağı 1 Eylül Dünya Barış Günleri’ni  bugünden itibaren sevgi ve coşku içinde kutlamak istiyoruz.

Ne ezilenin olduğu ne de ezenin olduğu insanca, hakça bir düzenin hayat bulduğu etrafta kan kokusunun  değil de çiçek kokularının hakim olduğu günler dileğimizdir. 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu Olsun diyoruz.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER