banner113

3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladılar

Kızıltepe Belediyesi Başkanvekili Haşim Baday ve Kent Konseyi Sekreteri Aslan Başboğa 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladılar.

3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladılar

Kızıltepe Belediyesi Başkanvekili Haşim Baday 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

 Türkiye de tüm yurttaşlarımızın gelecek için aktif ve etkin görev üstlenebilmesi, toplumsal barış ve ortak amaçların gerçekleşmesi, engelli-engelsiz ayrımının ortadan kalkmasıyla mümkün olacaktır.

 Baday, Türkiye'de yaklaşık 9,7 milyon özürlü olduğunu belirterek, bu sayının hastalık ve kazalar nedeniyle her gün daha da arttığını belirtti. Engelliler gününün, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından çok önemli olduğuna dikkati çeken Baday, şunları kaydetti, Engelliler gerekli eğitmenden yoksun, fiziki şartları yetersiz binalarda eğitim hakkından yararlanamamaktadır. Her insanın potansiyel bir engeli adayı olduğu gerçeğinden hareketle, engelli yurttaşlarımıza daha fazla yaşam alanı açmak ortak sorumluluğumuz olmalıdır. Engelli olmak bir ayıp ya da utanılacak bir durum değildir.

 Dünya Engellileri Günü nedeniyle, Türkiye'deki engelli yurttaşlarımızı hatırlıyoruz, ancak bu bir günle sınırlı olmamalıdır. Baday, engellilerin sorunlarının herkesin sorunu olduğunu belirterek, Bugün engelli vatandaşlarımız ulaşım, fiziksel çevre, eğitim, araç-gereç gereksinimi, işsizlik ve ayrımcılık gibi birçok konuda büyük sorunlar yaşamaktadırlar. Çağdaş ülkelerde yıllar önce çözülen, ülkemizde de artık yaşanmaması gereken bu sorunların hala devam ediyor olması, çözüm üretmekle yükümlü olanların bakış açılarındaki engellerden kaynaklanmaktadır. Engellilerin sorunlarının çözümüne dönük yaklaşım hizmet anlayışı içinde ve insancıl olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha kolay hale getirmek için sosyal devlet ilkesi tam olarak uygulanmalıdır. Dünya Engelliler Günü nedeni ile bu alanda yapılan çalışmaların ve toplumsal duyarlılığın artmasını dileyerek, tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum, ifadelerini kullandı.


Kent Konseyi Sekreteri Aslan Başboğa'da Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dünya Engelliler günü olarak kabul edilen 3 Aralık Tarihinin, Engellilerin hakları ve yaşam standartlarının geliştirilmesiyle sorunlarının çözümünün konuşulması açısından önemli bir gündür. Engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının önünü açarak, başkalarına muhtaç olmadan yaşamları için herkese büyük görev düşmektektedir.

 

Engellilerin toplumda önemli bir güç kaynağıdır. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın içerisin de, engelliler bizim için son derece önemlidir. Engellilerin çağdaş bir toplumda ayırım yapılmadan toplumun diğer bireyleriyle eşit posizyonda yer alabilmeleri için her alanda desteklenmeleri gerekiyor. İlçemizde engelliler başta olmak üzere dünyadaki tüm engellilerin dünya günü kutluyorum.




Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2012, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER