Kızıltepe Kaymakamından Engelli Vatandaşa Ev Hediyesi

Kızıltepe kaymakamlığı eşi tarafından terk edilen aileye ev inşa ettirdi.03 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Ayhan Çelik ‘e 120 m2 lik yeni yapılmış evini teslim etti.

Kızıltepe Kaymakamından Engelli Vatandaşa Ev Hediyesi
 Kızıltepe İlçesine bağlı Ekinlik Köyünde 2. evliliğini yapan ve kocası tarafından terk edilen 10 çocuklu felçli kadına kaymakamlık el uzattı. Haziran ayında Çelik ailesini ziyaret eden Kaymakam Yırık, verdiği ev sözünü yerine getirerek engelller gününde engelli anne ve aileyi yeni eve kavuşturdu.

 

Suriye’den ikinci bir eş getirerek engelli eşi ve 10 çocuğunu ortada bırakıp Kızıltepe'ye yerleşen Şükrü Çelik’in terk ettiği engelli Ayhan Çelik ve Çocuklarını kaldıkları Ekinlik köyündeki harabe evde Haziran ayında ziyaret ederek giyim ve gıda yardımında bulunan Kızıltepe ilçe kaymakamı Erkaya Yırık, engelli kadın Çelik ve çocuklarının kaldığı ahır misali harabe evde yaşadıklarını görünce kendilerine ev müjdesi vermişti. Kaymakam 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle hem Ayhan Çelik’e nezaket ziyaretinde bulundu hem de 6 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan evi görmek için Ekinlik Köyüne giderek çalışmaları yerinde izledi.

 

Esnaf ve hayırseverlerinde katkı sunduğu evi dolaşıp inceleyen Kaymakam Yırık: "Bu şartlar içerisinde 10 tane çocuğuna sahip çıkmaya çalışan Ayhan Çelik adındaki bu vatandaşımızı tebrik ediyorum. Her türlü sıkıntılarına rağmen çocuklarına ana olmuş baba olmuş. Biz devlet olarak Kızıltepe’nin kaymakamı olarak elimizden ne geliyorsa onlara tahsis edilen imkânları ödenekleri bundan sonrada onlar için harcamaya devam edeceğiz. 6 ay önce geldiğimizde içinde yaşanmayacak bir evde kalan aileye ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarının sosyal devlet gereği daha iyi şartlarda yaşamaları için 130 metrekare alanda 50 bin TL maliyet ile yeni ev inşa ettik, bugünde buraya gelerek ailenin mutluluğuna ortak olduk. Evin eksik kalan eşyaları içinde desteğimiz sürecek.” Dedi.

 

Çocukları ile ortada kalan Ayhan Çelik, Devletin kendisine ve çocuklarına sahip çıkmasına ve yeni bir eve kavuşmanın sevincini etrafındakilerle paylaşarak, “Kaymakam Yırık’a ve Türkiye Cumhuriyetine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Kaymakamın kendilerine yaptığı yeni evi ziyaret ederken Çelik ailesinin kızları Hediye dama çıkarak kaymakam Yırık’ın başına güller dökerek sevincini gösterip daha sonra elini öperek teşekkür ederken eve girişte Yırık, evi gezmek için kapıyı açtığında yerde renkli kalemler ile yazılmış, “HOŞ GELDİN KAYMAKAM AMCA BUNLARI SENİN İÇİN HAZIRLADIK VE BU EVİ YAPTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ, SEN OLMASAYDIN BİZ O ESKİ EVDE KALIRDIK TEŞEKKÜR EDERİM” 2 beyaz sayfanın üzerinde çizilmiş yazılanları okuyunca hem dygulandı hem çok mutlu oldu.

 

Köy muhtarı Edip Aydın isi: “Zor yaşam koşulları içinde olan bu aileye ev yapılması bizi çok mutlu etti. Devletn yanımızda olması bize güven vermekte. Kaymakamımıza ve devletimize teşekkür ediyoruz, Köyümüzde su kulesi ihtiyacı mevcut eğer bu sorunumuzda çözülürse köy halkının bir sıkıntısı daha sona erecek.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2012, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER