banner113

KIZILTEPE STK. PLATFORMU 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Kızıltepe STK Platformu Engelliler günü nedeniyle birmesaj yayınladı.mesajda şu açıklamalara yer verildi

KIZILTEPE STK. PLATFORMU  3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
Bu gün 3 Aralık uluslararası engelliler günü. 1992 yılından bu yana 3 Aralık Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası engelliler günü olarak kabul edilmiştir. Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkati çekmek ve onları bir derece olsun daha iyi anlayabilmek amacıyla belirlenmiş bir gündür. Engelli insanları anlayabilmek, onlar için yaptıklarımız ve yapamadıklarımızı sorgulayabilmek açısından önemli bir gündür.

Bu gün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan engelliler, sağlık merkezleri, apartmanlar, okullar, üniversiteler ve toplu taşıma araçları gibi yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşmaktadırlar. Engelli insanlarımızın farkına vararak onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekir. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak sosyal sorumluluğumuzun yanı sıra, insanlık görevimizdir.

Tüm insanların potansiyel bir engelli olduğunun farkına varıldığında, bu günün önemi daha ön plana çıkmaktadır.

Engelli insanların sayısını çoğaltmamak adına hepimize büyük görevler düşmektedir. Engelliler de toplumumuzun bireyleridir. Eğitim evde başlar düşüncesiyle aile bireylerine yönelik aydınlatıcı, bilinçlendirici toplantılar yapılmalıdır.

STK Platformu üyesi olan Kızıltepe Engelliler Gücü Derneğiyle bu konuda girişimlerimiz olacaktır. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla girişimde bulunarak, bu haftayı ve bundan sonraki günleri değerlendireceğiz.

Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur. Engel beyinde başlar düşüncesiyle,

Engelsiz bir yaşam diliyor ve tüm dünyadaki engellilerin engelliler gününü kutluyoruz.

KIZILTEPE STK PLATFORMU ADINA
M. Şerif ÖTER 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2012, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER