banner113

1 MAYIS MARDİN'DE COŞKUYLA KUTLANDI

Bir çok ilde olduğu gibi Mardin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çok sayıda kişinin katılımıyla, davul-zurnalar eşliğinde halaylar kutlandı. Mardin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çok sayıda kişinin katılımıyla halaylar eşliğinde kutlandı. BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın katılımıyla BDP Mardin İl Binası önünden KESK Mardin Şube binasına yürüyüş yapıldı.

1 MAYIS MARDİN'DE COŞKUYLA KUTLANDI
1 MAYIS MARDİN'DE COŞKUYLA KUTLANDI
 
Bir çok ilde olduğu gibi Mardin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çok sayıda kişinin katılımıyla, davul-zurnalar eşliğinde halaylar kutlandı.
 
Mardin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çok sayıda kişinin katılımıyla halaylar eşliğinde kutlandı. BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın katılımıyla BDP Mardin İl Binası önünden KESK Mardin Şube binasına yürüyüş yapıldı. Yenişehir Taksi Durağı Meydanı'nda KESK, DİSK, TMMOB, İHD, HDK, Mardin Barosu, Mardin Tabipler Odası'nın organize ettiği 1 Mayıs kutlamalarına BDP, CHP temsilcileri ile belediye çalışanları katıldı.
 
1 Mayıs miting alanına girmek için yürüyüşe geçen binlerce kişi, 4 dilde "1 Mayıs kutlu olsun" pankartı arkasında yürüdü.Yerel müzik aleti olan erbane eşliğinde yürüyüş korteji oluşturan BDP’liler, yeşil sarı kırmızı aksesuarlarla yürüyüş kortejine dahil oldu. Miting alanında arama noktasından geçen yüzlerce kişi, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.


BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, 12 Eylül darbesine zemin hazırlamak isteyenlerin 1 Mayıs 1977'de 1 Mayıs'ı kana buladıklarını belirterek, 1 Mayıs alanına gelen 34 kişinin katledildiğini söyledi. Taksim Meydanı'nda verilen bedeller sayesinde Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs alanına çevrildiğini kaydeden Aydoğan, AK Parti'yi eleştirerek, "Aslında AKP iktidarını çok iyi tanımamız gerekir. En büyük darbe örgütlü yapılara yapılandır. Biz buna karşı örgütlenmeye ve AKP'yi alaşağı etmeye söz veriyoruz" dedi.
 
Tertip Komitesi adına bir konuşma yapan KESK dönem Sözcüsü Mehmet Can Yıldız ise "“Her milliyetten işçilerin, emekçilerin, kapitalist sömürü ve baskıya, emperyalist saldırganlığa, her türlü ayrımcılığa karşı kol kola, omuz omuza vererek alanlara çıktığı 1 Mayıs bayramını coşkuyla selamlıyoruz. Öncelikle 77 1 Mayıs’ı katliamında kaybettiğimiz arkadaşlarımız olmak üzere bu mücadelede yaşamını kaybetmiş tüm arkadaşlarımızı, sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Onlara buradan sesleniyor ve bir kez daha söz veriyoruz.  Sizin davanızın peşini bırakmayacağız, sorumlular tek tek ortaya çıkana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Uğruna yaşamınızı verdiğiniz mücadele sürüyor, milyonlar bugün alanlarda kararlılıkla, azimle sizlerin mücadelesini sürdüreceğini haykırıyor. İçinde bulunduğumuz sosyal ve siyasal koşullara baktığımızda, birliğe ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Çünkü karşımızda, kazanılmış haklarımıza saldırılarda tam bir işbirliği yapan sermaye güçleri ve onlardan aldığı cesaretle her geçen gün daha da pervasızlaşan AKP iktidarı var. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, bizleri kendi çıkarları doğrultusunda bölmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Çünkü bugün tüm ülkede sesini dünyadaki sınıf kardeşleriyle birleştirmek için alanlarda olan, İşgale, savaşa, işsizliğe ve sömürüye karşı, barışın, kardeşliği ve yaşamı savunan, Açlığı, yoksulluğu, sömürüyü, savaşı, acı ve gözyaşlarını yenmek için mücadele eden milyonların birleşik gücü bu kirli hesabı bozacaktır.
 
Yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hâkim kılınmak istendiği bir ülkede, Emeğin, emekçilerin haklarının tanınmadığı bir ülkede, Demokrasiden de insan hak ve özgürlüklerinde de bahsedilemez. Bizler, her şeye rağmen, bu önemli gün vesilesiyle emekten, eşitlikten, özgürlükten, barıştan ve adaletten yana bir ülke ve dünya kurmak mümkün olduğunu biliyoruz. Türkiye’de emek, barış, eşitlik ve özgürlük uğruna yaşamı yitirmiş olan yoldaşlarımızdan aldığımız mücadele bayrağını daha da yükseklere çekeceğimize söz veriyoruz. “Resmi rakamlara göre geçtiğimiz yıl 1543 işçi kardeşimiz sermayenin kar hırsına kurban verildi. Çok basit önlemler alınmadığı için sadece bu ay içerisinde 57 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. İş kazalarında Türkiye’yi Avrupa’da birinci dünyada üçüncü sıraya yükseltiler." Dedi.

Enise Çoban, Mehmet Can Yıldız, Serdar Çıray, Menduh Çakar, Kamiran Yıldırım, Erdal Kuzu ve Şeyhmus Akbaba’dan oluşan tertip komitesi organizasyonunda yapılan Kutlamalarda Grup Arzema, Grup Göç, Grup Şef, Sanatçı Xayri ve Mehmet Atlı'nın sahne almasıyla miting son buldu. Kortejde ilk kez bir çevreci derneği de yer aldı, Siyasi Parti ve işçi, emekçi, memur sendikalarının yanı sıra Kızıltepe Çevre Gönülleri derneği de pankart ve dövizleri ile miting kortejinde ve alanında yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER