banner113

AVRUPA’DAN GELEN ÖĞRENCİLERİ ALP’I ZİYARET ETTİ.

Estonya, İtalya, Yunanistan’dan gelen 22 kişilik grup, Kızıltepe Kent Konseyinin “Eğitim ve Geçlik Projesi” Müzik etkinliği kapsamında Kızıltepe’ye geldi.

AVRUPA’DAN GELEN ÖĞRENCİLERİ ALP’I ZİYARET ETTİ.

AVRUPA’DAN GELEN ÖĞRENCİLERİ ALP’I ZİYARET ETTİ.

 

Estonya, İtalya, Yunanistan’dan gelen 22 kişilik grup, Kızıltepe Kent Konseyinin “Eğitim ve Geçlik Projesi” Müzik etkinliği kapsamında Kızıltepe’ye geldi.

Kızıltepe Kent Konseyinin “Eğitim ve Geçlik Projesi” Müzik etkinliği kapsamında, Estonya, İtalya ve Yunanistan’dan gelen grup ve Kızıltepe kent konseyi yönetim kurulu üyesi Adnan Yalçin, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, Belediye Başkan Yardımcıları Burhan Kurhan, Leyla Salman, Kent Konseyi şube sekreteri Aslan Başboğa ve Belediye Meclis Üyelerini makamında ziyaret etti.

 

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren, Belediye Başkan Vekili Şerife Alp,“Eğitim ve Geçlik Projesi” Gençlerin eğitim, kültür ve sosyal alanlarda farklılıklarına bakılmaksızın Avrupa Birliği sınırları içinde aktif olarak çalışabilmeleri için sunulan güzel bir program. Bu programlar, gençlerin yürüttükleri projeleri destekleyerek dayanışma, tolerans ve kültürlerarası diyalogu geliştirmek için çeşitli fırsatlar sunmaktadır.Yerel’in kalkınması, ülkenin kalkınması politikasıyla yola çıkarak mevcut çevrede bulunan sorunların gözler önüne serilip, seslendirilmesinde, var olan sorunlara çözüm önerileri sunmakta ve sunulan çözüm önerilerinin uygulanmasında yardımcı, takipçi ve de destekçi olmaktayız.

 Alp,Kendi bölgemizdeki gençlik sorunlarıyla ilgilenen, o bölgelerdeki gençlere destek çıkan, gençlerin gelişen sosyo-kültürel yapıya ayak uydurmasını sağlayan bir ana mantıkla hareket ediyoruz. Estonya, İtalya, Yunanistan halkına, kültürümüzü tanıtmak, onların kültürünü tanımak ve bölgemizin doğal güzelliklerini daha yakından tanımaları için güzel bir etkinlik olacağına inanıyorum. Bu etkinliğe emeğe geçen herkese teşekkür ederim. Dedi.

 Kızıltepe Kent Konseyi şube sekreteri Aslan Başboğa, Bu tür aktiviteler ve gezilerin kaynaşma amacıyla kullanılması, hem ortak olduğumuz Estonya, İtalya ve Yunanistan gelen insanlarla bizleri ilişkiler açısından daha çok bağlayacak. Gençlerin yönetime aktif katılımını sağlamak, eşitlik, işsizlik, toplumdaki ön yargıların kaldırılması, ırkçılıkla mücadele, ulusal ve uluslararası projelerin organizasyonunda bulunmak, gençlerin özgüvenini yükseltmek gibi konularda faaliyet göstermektedir. Yereldeki gençlerin kabuğunu kırıp daha sosyal bir yaşantıya kavuşmalarını sağlamak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2012, 00:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER