banner113

JAN ARSLAN’IN İLK KONSERİ MARDİN’DE

MVB Organizasyon farkıyla Mardin'de Jan Arslan konseri!İlk albümü”Evînperverim” ile büyük beğeni toplayan Kürt Pop sanatçısı Jan Arslan’ın ilk konseri Mardin’de olacak. Mardin Artuklu Üniversitesi’nde 10 Mayıs akşamı dinleyenleri ve sevenleri ile buluşacak olan Jan Arslan’ın konserine ilginin yoğun olması bekleniyor.

JAN ARSLAN’IN İLK KONSERİ MARDİN’DE

İlk albümü”Evînperverim” ile büyük beğeni toplayan Kürt Pop sanatçısı Jan Arslan’ın ilk konseri Mardin’de olacak. Mardin Artuklu Üniversitesi’nde 10 Mayıs akşamı dinleyenleri ve sevenleri ile buluşacak olan Jan Arslan’ın konserine ilginin yoğun olması bekleniyor.

Jan Arslan kısa sürede Kürt pop müziğinin önde gelen isimlerinden biri oldu. Üniversite de iken yapıp seslendirdiği besteler ve özellikle Keçaperî (Perikızı) şarkısı internette hızla yayılınca birden ismi de ön plana çıktı. Jan Arslan’ın özellikle sözleri Cegerxwin’e ait “Evînperverim”adlı  şarkısı internette büyük beğeni toplarken bu şarkının ismiyle 2011 yılının sonunda ilk albümü çıkardı. SONY Pelrecords Müzik imzasıyla piyasaya çıkan ve piyasaya çıktığı ilk hafta bir çok tanınmış sanatçının dahi ulaşamadığı satış oranını yakalamayı başaran sanatçı Jan Arslan ilk profesyonel klibini de doğum yeri olan Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde 12 ay önce çekti. Klip hem Kürt hem de Türkiye’nin müzik kanalların da yoğun ilgi gördü.

İLK KONSERİNİ 10 MAYIS’TA MARDİN’DE VERECEK

Mardinli olan Jan Arslan şimdi memleketi Mardin’de ilk konserine hazırlanıyor. Jan Arslan için büyük bir önem taşıyan ve dinleyenleri ile buluşacağı konser 10 Mayıs günü Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Salonu’nda gerçekleşecek. Şimdiden konser biletlerine yoğun ilgi gösterilirken, Kürt pop müziği dinleyicileri ise sanatçıyı canlı performans ile dinleme fırsatını bulacak. Jan Arslan’ın doğum yeri olan ve müziğinin gelişmesinde büyük bir payı olan Mardin’de ilk konseri verecek olması da sanatçı açısından önemli. Konser için hazırlıklar ise son aşamaya gelmiş durumda.

JAN ARSLAN KİMDİR?

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini bu ilçede tamamladı. Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Üniversiteye başlamadan önce bir dinleyici olarak müzikle ilgilenen Jan, üniversite yılları ile birlikte müzikle ilgilenmeye başlar. Ucuz bir gitar ve kurs almadan kendi kendini geliştirerek, müziğe amatör olarak ilk adımını atar. İlk albümü Evînperwer (Aşkperest)’dir. Jan Arslan bu albümde besteci ve sözyazarı kimliğiyle öne çıkmıştır.Ayhan Evci nin bestelediği  Jîn(Yaşam) şarkısı dışında diğer 11 şarkı  Jan Arslan tarafından bestelenmiştir. Aynı şarkının Türkçe versiyonu “Söyle” ise, geçtiğimiz yıl Almanya da gösterime giren Evet-Ich Will adlı sinema filminde, ayrıca filmin soundtrack’inde ve Made in Turkey Vol.4 adlı karma albümde kullanılmıştır. Jan Arslan, Mühendislik ve muzik çalışmalarına Mardinin Kızıltepe ilçesinde

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 23:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
burcu açıksay
burcu açıksay - 12 yıl Önce

mükemmel bir konser sabırsızlıkla bekliyoruz

SIRADAKİ HABER