banner113

Vali Cengiz “Geçmiş ,Gelecek” resim sergisini ziyaret etti

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Zekiye Sarıkartal’ın bir süre önce açılışı yapılan ve farklı sanatsal çalışmalara ev sahipliği yapan Sanat Galerisinde düzenlediği “Geçmiş, Gelecek” başlıklı sergisini ziyaret etti.

Vali Cengiz “Geçmiş ,Gelecek” resim sergisini ziyaret etti

Farklı ve özgün bir bakış açısıyla değişik baskı, kolaj, resim ve fotoğraf tekniklerinin kullanıldığı ve 50’den fazla çalışmanın yer aldığı Sanat Galerisinde Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay tarafından karşılanan Vali Ahmet Cengiz sergiyi gezerek, Prof. Sarıkartal’ dan sanat eserleri hakkında bilgi aldı.

Masalsı unsurlar, imge ve sembollerin sanatsal bir özenle kullanılarak, imgeleşmiş figürlerin yoğunlaşmış karaktere dönüştürüldüğü sergide yer alan eserler arasında; aile fotoğraflarına müdahale ederek tuval bezlerine bastığı siyah-beyaz renkleriyle ışığın ve gölgenin oluşturduğu insan formu üzerinden ifadede saklı yoğunluğun aktarıldığı çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi sunan Sarıkartal, Türkiye’nin büyük sosyal değişimler yaşadığı zaman diliminin karakterleriyle sanatseverlerin tanışmasını hedeflediğini ifade etti.

Mardin taş mimari geleneğinin korunup, sanatsal etkinliklere uygun şekilde tasarlanarak hizmete giren tarihi “Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi”ni ziyaret etmekten dolayı memnuniyetini aktaran Mardin Valisi; galerinin geçmiş ve gelecek arasında bir köprü ve bellek mekânı olması özelliğini devam ettirmesi açısından çok isabetli olduğunu belirterek Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Omay’ı çalışmaları için tebrik etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin pek çok uygarlığın köklü tarihsel ve kültürel birikimlerini miras almış bir bölgede konumlandığını belirten Omay ise,  “Mardin taş mimari geleneğinin korunarak, sanatsal etkinliklere uygun şekilde dizayn ettiğimiz sanat galerisiyle, evrensel kültür ile yerel kültürler arasında bağ kurma anlayışı kazandıran uygulamalı ve teorik bir eğitim yoluyla gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER