Üniversitede “EUNIC Kültür Günleri” başladı

Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Merkezleri (EUNIC) ve Mardin Sinema Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Kültürel Günler Etkinlikleri” Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen resepsiyon ve film gösterimiyle start aldı.

Üniversitede “EUNIC Kültür Günleri” başladı
 Avrupa Birliği’nin kültürel kurumlarının işbirliğini destekleyerek, farklı sivil toplum kuruluşları arasındaki diyalogu güçlendirmeyi hedefleyen EUNIC’ın; Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Sinema Derneği ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştireceği ilk kültürel organizasyonun önümüzdeki hafta Perşembe gününe kadar devam edeceği öğrenildi.

Sinema film yönetmenleri ile karşılaşmaları içeren ve sinemaya odaklanan kültürel günler etkinlikleri kapsamında kültürel çeşitliliğin tanıtıldığı Avrupa'nın değişik ülke sinemalarından 20’ye yakın tematik ve belgesel film gösterimi yapılacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nde ilk gösterimi gerçekleştirilen ve sıra dışı bir sanatçı olan şair ve şarkıcı Leonard Cohen’in yaşamını konu alan “Teldeki Kuş” adlı belgesel filminin gösteriminden önce sahneye gelen British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack, Avrupa kültürünü tanıtmayı amaçlayan küresel ağın, Mardin’i de kapsamasından memnun olduğunu ifade ederek bu sanatsal etkinliğe verdiği desteklerden dolayı, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Serdar Bedii Omay’a teşekkür etti.

Programın eş zamanlı olarak, Türkiye’nin 6 farklı şehrinde düzenleneceği bilgisini veren Margaret Jack:

 “Mardin’in sahip olduğu bütün kültürel birikimlerini bünyesinde harmanlayan Artuklu Üniversitesinin Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri bütün bu güzellikleri sanatla birleştirecekleri için onları çok şanslı buluyorum” dedi.

Konuşmasını yapmak için sahneye davet edilen Mardin Sinema Derneği başkanı Mehmet Hadi Baran ise konukları selamladıktan sonra Mardin Sinema Derneği’ne bağlı faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük perdeli “Açıkhava Güneş Sineması “ nın kuruluş sürecini

 

özetleyerek Mardin’de gerçekleştirdikleri bütün sanatsal etkinliklerde üniversiteyi vazgeçilmez bir partner olarak gördüklerini ifade etti.

Mardin Sinema Derneği Başkanı Baran:

”Her platformda ifade ettiğim gibi Mardin’in yerel gücüne dayanmayan hiçbir kültürel ve sanatsal etkinlik amacına ulaşamaz. Bu yüzden Mardin Artuklu Üniversitesi’ni bir sivil toplum kuruluşu olarak bütün kültür, sanat ve sinema etkinliklerimizin bir destekçisi olarak görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Mardin’de faaliyet gösteren STK temsilcileri ve sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa Artuklu Üniversitesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Aydın, Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Aykal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ali Asker Bal ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Toka katıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2012, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER