banner113

İşte 13 Büyükşehir Olacak İl ve 25 Yeni İlçe...

Yeni tasarıyla birlikte yeni 13 büyükşehirle birlikte 25 tane de ilçe geliyor...

İşte 13 Büyükşehir Olacak İl ve 25 Yeni İlçe...
Yeni tasarı 25 yerleşim merkezine ilçe statüsü kazandıracak!..

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na göre 13 ilimiz büyükşehir olacak.

BÜYÜK ŞEHİR OLACAK İLLERİMİZ

Büyükşehir statüsü kazanacak olan illerimiz; Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van oldu.

Yeni yasayla birlikte Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırı olarak belirlenecek. Köy belde belediyelerinin tüzel kişilikleri ise ellerinden alınacak. Köyler mahalle olurken belde belediyeleri de köyleriyle birlikte ilçenin belediyesine katılacak.

İstanbul ve Kocaeli'ndeki orman köyleri de tüzel kişiliğinin kaldırılacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na göre ilçe statüsü kazanacak olan yerleşim birimleri; Aydın'da Efeler; Balıkesir'de Karesi, Altıeylül ve Altınoluk; Denizli'de Merkezefendi ve Pamukkale; Hatay'da Antakya, Defne, Arsuz; Manisa'da Şehzade, Yunusemre; Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu, Önikişubat; Mardin'de Artuklu; Muğla'da Menteşe, Seydikemer; Tekirdağ'da Süleymanşah, Kapaklı, Ergene; Trabzon'da Yavuzselim; Şanlıurfa'da Eyyübiye, Maliliye, Karaköprü; Van'da Tuşba ve İpekyolu.

Büyükşehir ilçe belediyelerine yeni tasarıyla birlikte mahalleye çevrilen köylerde yapılacak yapılar için yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projeler yapma ve bu projelerden vatandaşları ücretsiz yararlandırma gibi görevler verildi.haberevet

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2012, 00:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
ad
ad - 12 yıl Önce

mardin büyükşehir olacak ama k.tepenin payı cok büyük burda mardinin büyük şehir yapan k.tepedir inşallah kızıltepeye yararı olur

hb
hb - 12 yıl Önce

bence kızıltepe girmemelidir kepeng kapatmaya niyetimiz yok

SIRADAKİ HABER