Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ın “Aşûra ve Muharrem Mâtemi ” mesajı

Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt mensuplarının dünyevi ihtiraslar ve ikbal uğruna Kerbela’da şehid edildiği ve İslâm tarihinde bir kırılma noktası olarak tüm insanlığın ortak hafızasında elim bir acının zamanı olarak yer etmiş, Peygamberimiz (sav)’in "Şehrullahi'l-Muharrem" olarak vasıflandırdığı Muharrem ayının, onuncu günü olan “Aşûra ve Muharrem Mâtemi” ni hüzünlü hatıralarıyla idrak etmiş bulunuyoruz.

Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ın “Aşûra ve Muharrem Mâtemi ” mesajı
 Muharrem ayı ve Kerbela, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun tüm insanlığın asırlardır hatırlanan ortak acısı, hüznü ve matem mevsimi olduğu kadar adalet, hikmet, hak ve hakikatin tecelli ettiği buruk bir zamanın hatırası olarak bütün Müslümanların yüreğini dağlamakta ve vicdanlarını sızlatmaktadır.

Kerbela topraklarında vuku bulan bu müessif olayla Hz. Hüseyin, hürriyet ve eşitliğin Müslüman kültüründeki hakiki temsilcilerini ibkâ etmek uğruna hayatını feda ettiği, adalet ve hakikat ilkesini canıyla koruduğu gerçeği, irfan geleneğinde nefise karşı ruhun bir direnişi olarak kabul görülmesine vesile olmuş Hz. Mustafa’nın torunu ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise vicdanlarda ebediyyen mahkûm edilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle,

Beşeriyet tarihinin bu en hazin hadisesinden çıkarılması gereken derslerin şuuruyla; İmam Hüseyin,  Ehl-i Beyt ve  Kerbelâ şehitlerinin aziz hatırasını rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2013, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER