banner113

Kızıltepe’de “Okulum Temiz“ Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Kızıltepe’de Covid-19 Tedbirleri Kapsamında "Okulum Temiz" Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Kızıltepe’de “Okulum Temiz“ Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Tüm Dünyayı ve Türkiye’yi  de etkisi altına alan Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştı.

Kızıltepe’de  okulların hijyen, enfeksiyon önleme şartlarına uygun hale getirmek için çalışmalar hızla devam ediyor.

Başvuru öncesi okullar tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekmektedir.

Başvuru sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından tüm okul ve kurumlar denetlenmeye devam ediyor.

Kızıltepe ilçe  Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, " Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsünün hazırlamış olduğu protokole uygun ortam hazırlayan okullarımıza ‘Okulum Temiz’ belgesi verildi. Başarıyı yakalayan okullarımız var.Diğer okullarımızın da‘Okulum Temiz’ belgesi almak için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Aslan, "İçinde yaşadığımız salgın döneminde de tabi sağlığımızla ilgili en önemli konu, hijyen tabi ki temizlik aslında salgın dönemi için değil de normal zamanda da, gündelik hayatta da olması gereken, dikkat edilmesi gereken yine temizlik, hijyendir.  'Temizlik imandandır' diyen bir peygamberin temsilcileriyiz. Bir çok okulumuza örnek teşkil edecek iyi uygulamalar ve çalışmalar yürütmektedir. Bu durumda bizleri fazlasıyla sevindirmektedir. Tedbirler kapsamında bakanlığımız tarafından yayınlanan 120 sayfalık hijyen kılavuzunda yer almamasına rağmen hijyen tedbirlerini üst seviyede yürüten okulumuzu gösterdikleri hassasiyetten dolayı kutluyorum. Bu çalışmaları sonucunda müdürlüğümüz yetkilileri tarafından kendilerinden bahsettirmeyi de başarmıştır. Bu gayretlerinden dolayı kurum yetkililerini ve çalışanlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2020, 19:19

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER