Kızıltepe’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. Yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tüm yurtta olduğu gibi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Kızıltepe’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Program Cuma namazı öncesi Kenan Kösen Camide şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şeriflerin okunması ve okunan Hatm-i Şeriflerin duasının yapılması ile başladı.  Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam program kapsamında ilçemizdeki Gazi ailesini ziyaret etti. Aileler ile hasbihal eden Çam:“ Milletimiz sizlere çok şey borçlu. Ülkemizin istikbalini korumak için canını feda eden aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Uğrunda şehit oldukları vatanımıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.
Çam’ın önderlik ettiği program bayraklarla donatılan Kızıltepe Halı Caddesinde devam etti. 15 Temmuz Şehitlerini anma, anlatma, Milli Birlik Duygusunu vurgulama konulu resim sergisinin de yer aldığı alanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından demokrasi nöbeti tutuldu.
Kur’an-i Kerim Tilavet ile devam eden programda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili belgesel ve sinevizyon gösterimi ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşması yer aldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. Ayrıca programa katılanlara çorba, yiyecek ve içecek ikram edildi. Programda konuşan Çam günün anlam ve önemine değindi. Çam: “Bugün tam 6 yıl önce 15 Temmuz gecesinde hain Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının bu ülkenin birliğine, beraberliğine, demokrasisine saldırdıkları gündür. Hem unutmamak hem de  unutturmamak, birlik ve beraberliğimizi artırarak aynı hıyanetlere fırsat vermemek adına bugün toplanmış bulunuyoruz. Tüm şehitlerimize selam olsun. Ömer Halis Demir’lere selam olsun. Bu ülkenin birliği, beraberliği için ezanların ve bayrağın göklerden inmemesi için vücudunu tankın altına siper eden 2 bin 200’ün üzerindeki gazilerimize selam olsun.
Kıymetli misafirler,    
15 Temmuz gecesi hem tarihimizde  hem de dünya tarihinde eşine ve benzerine rastlanılmayan, hem bir ihanet gecesiydi hem de o ihanete karşı vurulan bir destanın gecesiydi. 15 Temmuz gecesi tankın mı daha büyük, helikopterin mi daha büyük, uçağın mı daha büyük yoksa tankın paletin altında yatan imanlı bir yüreğin mi daha büyük olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Onun için 15 Temmuz gecesinde devleşen milletimizdi, ne kadar övünsek azdır. Bu övünmeyi gerçekleştirirken o geceki ihaneti de unutmamak gerek. Bu ülkenin vatandaşlarının dini hassasiyetini kullanarak maddi ve manevi imkanlarından istifade eden hain terör örgütü ve onun mensupları şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin elbisesini giyerek bu ülkeye, bu millete saldırdılar. Bu milletin silahıyla uçağıyla millete saldırdılar ama elhamdülillah millet karşılığını verdi.

15 Temmuz Gecesi Dünyaya Örnek Olduk
15 Temmuz gecesi sadece ülkemiz için değil dünya için de bir milat oldu.  Dikkat edin 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra dünyanın neresinde olursa olsun bir kalkışma harekatı varsa oranın vatandaşı Türkiye’deki 15 Temmuz’u örnek alarak kendi iradesine sahip çıkmaya çalıştı. Başarılı olanlar oldu, olmayanlar oldu ancak önemli olan halkın üzerinde hiçbir güç yoktur desturunu tüm dünyaya göstermek oldu. Bu bağlamda katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizi Size, Sizi Allah’a Emanet Ediyorum” dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı 16 Temmuz 2022 de saat: 00:13’te tüm camilerde okunan salalarla sona erdi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER