KIZILTEPE’DE MASA TENİSİ ŞÖLENİ YAPILDI

Kızıltepe ilçe stadında 4. Düzenlenen Geleneksel açık hava masa tenisi şöleni yapıldı.

KIZILTEPE’DE MASA TENİSİ ŞÖLENİ YAPILDI

Şölene Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanı Oktay Çimen, Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Ak Parti Kızıltepe ilçe Başkanı Cengiz Demirkaya, Çevre Şehircilik İl Müdürü H. İbrahim Metin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Haydar Özmen, İl Dernekler Müdürü Hüseyin Kurtay, İlçe Daire Müdürleri ve 4000 bin öğrenci katıldı. Halk oyunları ile başlanan şölene plaket sunumuyla devam edildi.  Daha sonra Mardin Valisi Ahmet Cengiz masa tenisi açılışını yaparak şölene start verildi. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan şölene akşam saatlerine kadar devam edecek.
Son iki sene içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığının kurulması ile birlikte ülke genelinde bir tesisleşme hamlesi gerçekleştirdiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, “Bundan amaç gençlerimizin sokaklarda kötü alışkanlıklarda değil spor tesislerinde spor yaparak hayatlarını devam etmeleridir.” dedi.
Mardin Valisi Ahmet Cengiz “ bizim bir taahhüdümüz var ilimizde sporda kültürde sanatta hangi branşta olursa olsun Türkiye derecesi yâda Avrupa derecesi veya uluslar arası şu şekilde üretiyoruz. Bunu Sadece uluslar arası müsabakalarda derece yapmış tüm başarıları ödüllendireceğiz. Biz ilimize tatlı bir yarışı rekabeti ilimizin başarısı için teşvik ediyoruz.” Dedi.
Cengiz  çocuklara seslenerek şunları söyledi.
”Spor kardeşliğin sevginin birlik ve beraberliğin barışın aracıdır insanı hem ruhen hem fizikken sağlıklı olmanın en güzel yoludur. Sizleri spora davet ediyorum ailenize de selam söyleyerek hep beraber spor yapalım.” Şeklinde konuştu.
Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanı Oktay Çimen “ Masa tenisi şöleni Kızıltepe’ye hayırlı olmasını diliyorum.  Gençlerimizin masa tenisine inanılmaz bir talep gösterdiğini görmekteyiz. Buradaki amacımız özellikle Kızıltepe’deki gençlikten ülkemizi temsilen milli takımımıza çocuklarımızı teslim edip ülke temsiline göndermek masa tenisini tüm gençlere oynatmak ve bunlar arasında başarılı olanları da olimpiyatlarda yarıştırmaktır. “ dedi.
Şölen çıkışında öğrenciler Mardin Valisi Ahmet Cengiz, İl Müdürü Mustafa Kuzu, Federasyon Başkanı Oktay Çimen ve Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk’e Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürlüğü tarafından dağıtılan şapkaları imzalatmak için birbirleriyle yarıştı.

Törene yoğun programları ile katılamayan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Abdurrahim Akdağ İstanbul Milletvekili Harun Karaca Tebrik ve Teşekkür telgrafı gönderdiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER