banner113

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi Artuklu ilçe işyeri temsilcileriyle bir araya geldi.

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi işyeri temsilcileri toplantısını, Mardin Öğretmenevi binasında gerçekleştirdi. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcilerinin katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi Artuklu ilçe işyeri temsilcileriyle bir araya geldi.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyyüp Değer başkanlığında yapılan toplantıda; selamlama konuşması yapan Değer;
“Ramazan’ı Şerifleriniz mübarek olsun. Rabbim bu ayın bereketini ve rahmetini hanenizden ve memleketimizden eksik etmesin inşallah.
Ramazan ayı öncelikle nefsimizin terbiyesini ve paylaşmanın erdemini bizlere hatırlatan fazilet ayıdır. Bizlerde sendika olarak, kurumsal noktada farklı çalışmalarla bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz.
Paylaşma ve hatırlama en büyük fazilet olduğuna inanlar olarak, Kış mevsiminin çetin geçtiği bu dönemde,  Mardin STK Platformuyla beraber 1 Tır giyim, gıda ve Battaniye yardımlarınızı Suriye’deki kardeşlerimize ulaştırdık. Ayrıca Mehmet Akif İnan Vakfının öncülüğünde Tel Abyad bölgesinde yapımına başlanan 400 briket ev, 18 derslikli ilkokul, 300 kişilik camii, hayır çarşısı, oyun parkları ve yaşam alanları oluşturulması projesine sizler adına kurumsal olarak katılarak, merhamet-sen yönümüzü ortaya koyduk.
Sendika olarak her dönem ve şartta toplumun hangi noktasında bir ihtiyaç gördüğümüzde bu konuda sorumluluk alarak çalışmalar yapmayı amaç edine bir teşkilatız. Sosyokültürel alanda, yeri geldiğinde sportif faaliyetlerde ve yeri geldiğinde mazlumun sesi olmaya çalışan bir sivil toplum hareketiyiz. Bütün bunları yaparken, üyelerimizin ve kamu çalışanların beklentileri içinde gayret etmeye, kazanım üretmeye devam ediyoruz.  
Uzun süreden beri öğretmenler olarak talep ettiğimiz ve sendika olarak her vesileyle gündeme getirdiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunun çıkması mücadelemiz, kanunun eksik yönlerine rağmen, hayat bulmuştur.
Meslek kanununun çıkarılması isabetli olmuştur, ancak eğitim camiasının beklentilerini karşılamada yetersiz kalmıştır. Sendika olarak Kanunun bu aşamaya gelmesinde de büyük katkılar sunduk.
Kariyer sistemi, Adaylık kaldırma sınavının kalkması, Ek gösterge düzenlemesi gibi başlıklar son derece önemli ve kıymetlidir. Ancak, Sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğe son verilmemesi,
İstihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitimcilere ilave teşviklerin verilmemesi,
Eğitim kurumu yöneticiliğinin münhasıran ele alınmaması, Öğretmene şiddetle ilgili düzenleme içermemesi, Sınav puanının düşürülmemesi,
Başöğretmenliğe başvuru süresinin yeniden ele alınmaması gibi konularda da ilerleyen süreçte kanun üzerinde çalışma yapılmasını geliştirilmesini bekliyoruz.
Öğretmenlere dönük 3600 Ek Göstergenin verilmesi eğitim camiasını memnun etmekle beraber, düzenlemenin tüm eğitim çalışanlarına dönük, bir ek göstergeler düzenlemesine dönüştürülmesi için gayretimiz devam ediyor.

Kamu çalışanların daha birçok özlük ve mali hakkının elde edilmesi için, 4688 sayılı Kanunun gözden geçirilmesi için Genel Merkezimizin başlattığı 10. Yılında Toplu Sözleşme konulu Kongre oldukça mühimdir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının da katıldığı kongrede özellikle Toplu sözleşme süreci ve bu süreçte yaşanan aksaklıkların ortaya konması oldukça önemlidir. 4688 sayılı kanunun yeniden ele alınmasını ve Masanın değerli hale getirilmesi için çalışmaların biran önce yapılmasını talep ediyoruz.

Ocak ayından bu yana, Mart ayı itibariyle % 15,3 gibi resmi söylemde bir kaybımız var. Bu kayıplarımız geciktirilmeden verilmesi için Enflasyon farkının ödenmesinde EŞEL Mobil gibi ek tedbirlerle alım gücü korunmalı, maaş/ücretler yükseltilmelidir.  
MEB Şube Müdürlerinin Haklı Talepleri Görmezden Gelinememelidir. Özellikle
•Uzman Öğretmenlik, Başöğretmenlik Hakkı
•Okul Yöneticiliğine Dönüş Hakkı
•Ek Gösterge ve Hizmet Tazminatı Oranının Artırılması
•Rotasyon Mağduriyetini Engellemek gibi talepleri biran önce yerine getirilmelidir.

15 Mayıs mutabakat sürecine girerken, teveccühleriyle bizlere destek veren üyelerimize ve buna katkı sunan biz değerli işyeri temsilcilerimize şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER