banner113

Hüseyin Çam Basın Mensuplarıyla Ramazan Ayı Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Ramazan Ayı ile ilgili basın mensuplarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Hüseyin Çam Basın Mensuplarıyla Ramazan Ayı Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Toplantıda Ramazan ayı boyunca yapılacak çalışmalara değinildi. Son 2 yıldır pandemi her şeyi etkilediği gibi ramazanı da ciddi anlamda etkiledi diyen Çam: “ Ramazanın paylaşma kaynaşma kültürünü, bir arada olabilme kültürünü pandemi ister istemez uzaklaştırdı. Bu sene dünya genelinde pandeminin sonlarına yaklaştığımız bir ramazan ayına girdik. Bu vesileyle bizler de ilçemizde ramazanın ruhunu yaşayabilmek adına bazı çalışmalar içerisine girdik.  
Ramazan ayının ibadet olarak en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için Kızıltepe İlçe Müftülüğü tarafından talep edilen camilerimizin temizliği ile ilgili çalışmayı gerçekleştirdik. 29 camimizi Ramazan'a hazırladık. Hem hayırsever vatandaşlarımızın hem de devletimizin organlarını bir araya getirerek olabildiğince çok vatandaşımıza ulaşma gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmaları yaparken Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kızıltepe Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile beraber çeşitli çalışmalar içerisine girdik.  
Bu yıl yardımlarımızı hem gıda kolisi şeklinde hem de özellikle vatandaşın kendi ihtiyacını alabileceği alışveriş kartı şeklinde oluşturacağız. Özellikle Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi olarak kişi başı 400 TL olmak üzere toplamda 7.500 ihtiyaç sahibi vatandaşımızı Tarım Kooperatifi mağazalarında geçerli alışveriş çeki dağıtmaya başlayacağız”dedi.
15 Binin Üzerinde Gıda Yardımı Yapılacak
Ramazanda hizmetlerimizi 3 sınıfa ayırdık diyen Çam şunların dile getirdi: “Birincisi gıda hususu; bu konuda diğer kuruluşlarla birlikte tahminimiz bu yıl ortalama 15 binin üzerinde gıda ve gıda kartını vatandaşımızın hizmetine sunmak. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kızıltepe'de 4 bin vatandaşımıza gıda paketi dağıtacak. Mardin Büyükşehir Belediyesini de dahil edersek 15 binin üzerinde gıda paketi dağıtmış olacağız. Mardin Büyükşehir Belediyesi şu ana kadar 480 vatandaşımıza gıda paketi dağıttı. Bunun devamı da gelecek. Bu vesileyle 4 bin Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından 7 bin 500 de bizim tarafımızdan ve hayırsever vatandaşlarımızla birlikte bu sayıyı inşaallah 15 binin üzerinde tutma  gayretindeyiz.
400 Haneye Sıcak Yemek
Çam: “İkincisi ise ilçemizde tek başına yaşayan veya hasta/ yaşlı olan, evinde yemek pişiremeyen vatandaşlarımız için de sıcak yemek çalışması içerisine girdik. 400 haneye iftar öncesi sıcak yemek servisi gerçekleştiriyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden bu çalışmayı yaptık. Bayram arifesine kadar da bu çalışmamız sürecek.  
Her Gün Bir Mahallede Oruçlar Açılacak
Üçüncü olarak da beraber bir şeyler paylaşabilmek adına mahalle mahalle vatandaşımızla birlikte olalım istedik. Merkez 18 mahallemizde mahalle iftarları düzenlemeye karar verdik. Bu akşam itibariyle Koçhisar Mahallesinde Turgut Özal Taziye Evi yanı park alanında başlıyoruz. Daha sonraki süreçte diğer mahallelerimizde olacak.  İftarlarımıza katılım sağlayıp vatandaşlarımızla bir arada olacağız.  İftar yerlerinde sahneler kurulacak ve burada iftardan önce çocuklar için eğlencelerimiz olacak.  Daha sonra ilahi sanatçılarımız bizimle birlikte olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER