Anaokulu öğrencileri, Yerli Malı Haftası'nı coşkuyla kutladı.

Kızıltepe 23 Nisan İlk Okulunda eğitim gören Anaokulu'nun öğrencileri, Yerli Malı Haftası'nı coşkuyla kutladı.

Anaokulu öğrencileri, Yerli Malı Haftası'nı coşkuyla kutladı.

23 Nisan İlk Okulunda  düzenlenen kutlamaya, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. 23 Nisan  Anaokulu öğretmeni Hatice Yaşarer  tarafından hazırlanan ve öğrencilerin hünerlerini sahnelediği  gösteriler, danslar ve   seslendirdikleri şarkılarla büyük beğeni topladı. Miniklerin evlerinde getirdikleri sarma, börek, kek, meyve,  gibi yiyecek ve içecekler misafirlere ikram edilirken, yerli mallarının önemini anlatan şiirlerin okunduğu ve şarkıların seslendirildiği etkinlik, büyük alkış aldı.

Anaokulu öğretmeni Hatice Yaşarer “Minik öğrencilerimizle bir aydır yaptığımız hazırlıklar tamamlandı ve onları ilk kez bir kalabalık önünde sahneye çıkmaya ve kendilerini ifade etme şansını verdik. Bazıları çok heyecanlandı ama genel olarak hepsi bir yıldız olduğunu gösterdi” dedi.

 

Bu etkinlik hakkında  bir açıklama yapan 23 Nisan İlk Okulu Müdürü Tarık Yılmaz , “Yerli Malı Haftası'nı coşkuyla kutladıklarını söyledi. Özellikle çocukların yerli malı kullanımına özendirilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Sağlık açısından endişe duyulan yabancı gıdaların revaçta olduğu günümüzde, yerli mallarının tüketilmesi hem sağlık hem de ekonomik açıdan çok büyük önem arz etmektedir. Hem eğiten hem de çocukların eğlenmesine vesile olan yerli malı, ayrıca paylaşmayı ve yardımlaşma duygusunu da çocuklara aşılamaktadır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 01:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER