KIZILTEPE EĞİTİM-BİR SEN BASIN AÇIKLAMASI

İlçe Milli Eğitim Müdürü sıvı yakıtın bir kısmının 18 Aralık’ta okullara gönderileceğini kalan kısmının da bir hafta içinde okullara gönderileceğini belirttiler.

KIZILTEPE EĞİTİM-BİR SEN BASIN AÇIKLAMASI
 BASIN AÇIKLAMASI

Kış mevsiminin ilk ayının bitmesine sayılı günlerin kaldığı bir dönemde Kızıltepe'nin bazı okullarında hala yakıt sorunu yaşanmaktadır. Sıvı yakıt ihalesi geç tamamlandığı için okullara sıvı yakıt gönderilmemiş, köy okullarına ise kömür gönderilmiş ama odun gönderilmemiştir.

Pazartesi günü konu hakkında bilgi almak için hem İlçe Milli Eğitim Müdürü hem de Şube Müdürüyle görüştük.

Görüşmemizde İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü, sıvı yakıt ihalesinin gecikme sebebi olarak ihale için gerekli paranın kendilerine geç gönderildiğini, ihale aşamasının zaman aldığını gecikmenin bundan kaynaklandığını belirttiler.

Köy okullarına odun gönderilmemesinin nedeni olarak da odun ihalesi için Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Kızıltepe'ye para göndermediğini belirttiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü sıvı yakıtın bir kısmının 18 Aralık’ta okullara gönderileceğini kalan kısmının da bir hafta içinde okullara gönderileceğini belirttiler.

Bugün ( salı ) sıvı yakıtın gelip gelmediğini öğrenmek için İlçe Milli Eğitim Müdürünü ziyaret ettik. Müdür Bey, yakıt tankerlerinin yolda olduğunu yarın (19 Aralık) yetişmesi durumunda okullara dağıtımın yapılacağını söyledi.

İlçe merkezindeki okulların yakıt sorunu gecikmeli de olsa halledilirken, köy okullarının odun sorunu ise, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü odun ihalesi için para gönderinceye kadar sorun olmaya devam edecektir.

Yani çocuklarımızın üşümemesi Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek paraya bağlı. Sorunu Mardin Eğitim-Bir Sen şube yönetimimize ilettik. Şube yönetimimiz Vali Bey ile görüşüp sorunu kendilerine iletmişlerdir. 

Hiçbir neden çocukların üşümesine mazeret olarak gösterilemez. Bu sorunun bir daha tekrar edilmemesi için bundan sonra yakıt-yakacak ihalelerinin en geç kasım ayında bitmesi gerekmektedir. Kızıltepe Eğitim-Bir Sen olarak çocuklarımızı mağdur edecek bu ve buna benzer sorunların takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

                                            KIZILTEPE EĞİTİM-BİR SEN TEMSİLCİLİĞİ

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER