Özgür Eğitim-Sen Basın Açıklaması

Kızıltepe'de her geçen gün ağırlığını hissettiren soğuk hava şartlarının ilçe merkezimizde ve özellikle köy okullarımızda bir çileye dönüştüğünü hakkında ,Özgür Eğitim-Sen bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada:

Özgür Eğitim-Sen Basın Açıklaması

Basına ve Kamuoyuna,

 

 

                Soğuk havaların kendisini iyice hissettirdiği, Mardin merkezde dondurucu soğukların baş gösterdiği bugünlerde Kızıltepe Merkez Okulları’nın büyük bir kısmında fuel oil ile çalışan kalorifer kazanlarının yakılmadığı, dersliklerin ısıtılamadığı, ders işlenişinin aksadığı, öğrencilerin mağdur olduğu gözlenmektedir.

 

Ortaöğretim okullarına tüm ihtiyaçları için eylül ayında ödenek gönderildiğinden ortaöğretim okulları yıllık ihtiyaç ve bu ihtiyaçların maliyetini hesaplayarak eğitim öğretime hazırlıklı ve planlı bir şekilde başlamaktadır. Buna rağmen ilk ve ortaokullara hiçbir ödenek ayrılmadığı için ilk ve ortaokullar kalorifer yakıtı ve benzeri ihtiyaçları için ihale sonuçlarını beklemek, kaymakamlıktan onay almak gibi birçok bürokratik aşamadan sonra ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

 

 İhale sonuçlarının olumsuz sonuçlanması, geç tarihlere sarkması ilk ve ortaokullarda hazırlık ve planlamaları altüst etmektedir.

 

Okulların ihtiyaçlarından biri olan yakıt ihtiyacı ilk ve ortaokullara ancak ihale sonucuyla temin edilebildiğinden bu eğitim öğretim yılında olduğu gibi, 2012 Aralık’ının 17’si,ilk ve ortaokullarımız ısınma problemlerini halledilemeyip sıcak sınıflarda eğitim öğretim faaliyetlerini yürütemediklerinden ders işlenişleri aksamakta çocuklarımızın eğitimleri sekteye uğramaktadır.

 

 Özgür eğitimsen olarak Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan görüşmeden anlaşıldığı kadarıyla neticelenen ihale sonucuna bağlı olarak ihaleyi alan firmanın okullara bu hafta içerisinde fuel oil dağıtımına başlayacağı öğrenilmiştir.

 

Yaşanan bu ve benzeri sorunlar göz önünde bulundurulduğunda olarak ortaöğretimlere yapılan ödeneklerin ihtiyaca göre ilk ve ortaokullarımıza yapılması taraftarı olduğumuzu yetkililere ve kamuoyuna bildiriyoruz.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 06:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER