KIZILTEPE EĞİTİM-SEN BASIN AÇIKLAMASI

Kızıltepe'de her geçen gün ağırlığını hissettiren soğuk hava şartlarının ilçe merkezimizde ve özellikle köy okullarımızda bir çileye dönüştüğünü hakkında ,EĞİTİM-SEN bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada:

KIZILTEPE EĞİTİM-SEN BASIN AÇIKLAMASI

BASINA VE KAMUOYUNA

İlçemizde her geçen gün ağırlığını hissettiren soğuk hava şartlarının ilçe merkezimizde ve özellikle köy okullarımızda bir çileye dönüştüğünü kaygıyla izlemekteyiz. Köy okullarımıza kömür dağıtımı yapılmış ancak odun için gerekli ödeneğin gönderilmemesi nedeniyle ciddi ısınma sorunlarının yaşandığı öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından dillendirilmektedir.

 

Köy okullarımıza aralık ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde hala odun dağıtımının yapılmaması eğitim öğretim faaliyetlerini olumsuz yönde etkilemektedir. İlçe merkezimizdeki ilk ve ortaokullara kasım ayı başında yakıt ödeneği gelmiş 15 Kasımda ihalesi yapılmış olup 17 Kasımda ilçe kaymakamı tarafından imzalanması için kaymakamlığa gönderilmiş ilçe kaymakamının izinde olması dolayısıyla 29 Kasımda  ihale dosyası imzalanmıştır.İhaleyi alan firmayla ise 1 aralıkta sözleşme imzalanmış fakat 4734 sayılı ihale kanununa göre diğer firmaların itiraz süresi olan 15 günlük süre beklenmek zorunda kalmıştır.15 günlük süre bitmiş olup firma bu hafta içinde yakıtı okullara ulaştıracağını milli eğitim müdürlüğüne bildirmiştir.

 

İhale bürokrasisinden kaynaklı bu durumun okullarda ciddi sıkıntı yaratmakta,aralık ayının ortalarına gelmemize rağmen okullarda yakıt olmaması  nedeni ile kaloriferler yanmamakta ve  ders işlenemez seviyeye gelindiği görülmüştür. Kızıltepe Eğitim-sen olarak yetkililere çağrımız okulların yakıt sorunu bir an önce çözülmeli öğrenci ve öğretmenlerimizin eğitim öğretim faaliyetlerini rahatça sürdürecekleri ortam biran önce hazırlanmalıdır. Bundan sonraki yıllarda da okulların yakıt ihtiyacı  eylül ayının başında giderilmelidir.

 

KIZILTEPE EĞİTİM-SEN YÖNETİM KURULU

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER