banner113

DERİK'TE AK PARTİ 6. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

AK Parti Derik 6. Olağan İlçe Kongresinde tek liste olarak aday olan Süleyman Karahan ilçe başkanı seçildi.

DERİK'TE AK PARTİ 6. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI
AK Parti Derik İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresine  Ak Parti Mardin Milletvekili ve TBMM idare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı,22.Dönem Mardin Eski Milletvekili ve Hayırsever İşadamı Süleyman Bölünmez  Mardin Ak Parti İl Başkanı Nihat Eri,STK temsilcileri ile yüzlerce partililerin yanı sıra binlerce vatandaşın  katılımıyla gerçekleştirildi.

Derik Ak Parti 6'ıncı olağan Kongresi Derik İlçe Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürülüğü Kapalı Spor Salonunda düzenlendi. 6'ıncı olağan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla  başladı.

Kongrede açılış konuşmasını yapan AK Parti Derik yeni İlçe Başkanı Süleyman Karahan"Ak Parti Derik İlçe Başkanlığımızın 6. Olağan Kongremizin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Sözlerime başlamadan önce bu güzel günlerimizi kendilerine borçlu olduğumuz 10 Kasım 2016 ‘da hainler tarafından şehit edilen Kaymakamımız  Sayın Muhammet Fatih SAFİTÜRK ve 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Değerli dava arkadaşlarım;

Ak Parti, Türkiyede Siyasetin çıkmaza girdiği ve umutların tükendiği bir zamanda, kuruluşu ile Halkımızın yüreğine su serpen bir Parti olmayı başarmıştır. Liderimiz kuruluş konuşmasında demişti ki; Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olamayacak, Allah’a Hamd olsun ki o günden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Ekonomide yapılan atılımlarla, Savunma Sanayindeki gelişmelerle ve Uluslar Arası camiada Cumhurbaşkanımızın ve hepimizin duruşu ile artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmadığını gördük ve görmeyede devam edeceğiz: Partimiz kurulduğu günden bu yana Halkı ile sıkı bir diyalog içinde yoluna devam etmiştir. Bu nedenle bu Halk Partimize güvenmiş ve Partimizi sevmiştir.

Ak Partimiz, tüm kültürel değerlerine sahip çıkarak yükselen bir Partidir. Partimiz, kim hangi değere inanıyorsa, o inancını ve savunduğunu ifade etme özgürlüğünü korumaya çalışmıştır. Bu yaklaşıma sahip Partimiz elbette ki Hükümet Partisi olmayı, bunun yanında sevilmeyi hatta övülmeyi hak eden bir parti olmuştur. Yine Ak Parti, Ülkesine hizmet etme anlayışı ile kurulmuş bir partidir. Ekonomimizi kriz halindeyken devir alıp Avrupa‘da en çok büyüme oranlarına ulaştıran Hükümet olmayı başarmıştır.

Ak Parti milletin iradesi üzerine vesayet koyanlara, her on yılda bir muhtıralar ve darbelerle halkımızın tercihlerini gasp edenlere karşı dik duruşun sembolüdür. Gerek Parti kapatma davasında, gerek 27 Nisan Muhtırasında ve gerekse son Destanımız olan 15 Temmuz da Liderimizin kararlılığı ve cesareti sayesinde Türkiye üzerine oynanan tüm kirli oyunların üstesinden gelinmiştir.

Partimiz ve Liderimiz sadece Türkiye Cumhuriyetinin Umudu olarak kalmamış, Ümmet Coğrafyasında da umut bağlanır hale gelmiştir. Tunus ‘ta Adalet ve Kalkınma ismi ile bir Partini kurulması, Filistin de çocuklara Erdoğan isminin verilmesi, Mısır da Muhammed Mursi ‘nin Türkiye ‘nin hediye ettiği ceket ile Mahkemeye çıkıp zalimlere karşı haykırması, Sudan ‘ın Hartum Üniversitesi Rektörünün Sayın Cumhurbaşkanımıza bu gençler sizi bekliyordu demesi bunun göstergesidir.

Ülkemizin kalkınması, işsizliğin azalması, refah düzeyinin artması için çok çalışmalıyız, bizler Derikte üstümüze düşen görevleri yerine getireceğiz. Mardin üstüne düşeni yapacak Konya, İstanbul ‘da vazifesini yapacak ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ülkemizin başında dursun ve zalimlere karşı dikilsin.

Bu güzel ortamda kardeşlik duygu ile gerçekleştirdiğimiz 6.Olağan Kongremizin tekrar hayırlara vesile olmasını,Derik İlçemize, Partimize, Ülkemize ve ümmet coğrafyasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum...

Ak davamızın tüm neferlerine ve misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Partimizn kuruluşundan bu güne kadar Teşkilatlarımızda görev yapan tüm dava arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca Kongre sürecinde ter döken tüm kardeşlerime de teşekkür ediyorum...

Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlayıp,İlk gün ki aşkla yürüdüğümüz bu kutsal davada Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun."dedi.

 

 

İl Başkanı ve 22.dönem  Mardin Milletvekili Nihat Eri,Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ü anarak  Derik derken Şehit Kaymakamımız aklımıza hep geliyor ve gelmeye devam edecektir.Şehit Kaymakamımızı unutmayacağız ve unutturmayacağız.En son yapılan mahkemesine bizlerde katıldık.İnşallah suçlular tespit edilir ve cezalarını alır.Sevgili Kaymakamımızın ruhu hep aramızda olacak.Buraya gelen Kaymakamlar sıradan Kaymakam glbi  çalışmayacaklar.Sorumlulukları daha büyük olacak ve hep Muhammed Fatih Safitürk'ün maneviyatını hisedecekler.Sevgili Kardeşlerim Kongrelerimizi peşpeşe yapıyoruz.Bu son İlçe Kongremiz.Kongrede seçtiğimiz ve seçeceğimiz  yöneticilerimiz  halkın tümünü kucaklayacaklar.Şu cemaatten,şu gurubun içinden gelmiş olabilirler.Şu şahsın şu vekilin,şu bakanın yakını olabilirler.Ama burda görev aldıktan sonra artık bir tek ailiyetleri olacak oda Ak Partili  ailiyeti,Ak Parti adamı olacaklar  ve Milletin adamı olacaklar.Herkesi kucaklayacaklar ve hiç bir kimseyi dışlamayacaklar.Bu bilinçle çalışacaklarına inanıyorum.Süleyman kardeşimin hazırladığı listenin böyle olduğuna inanıyorum,bu kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum.Ak Parti 2002 de iktidara geldiği zaman adeta bir buz dağıyla karşı karşıya kaldı ve o buz dağını üfleye üfleye ve bu güne kadar direne direne eritmeye çalıştı. Vesayet rejimini ortadan kaldırdı Türkiye'yi normalleştirdi.Ak Parti diyordu ki ya bir yol açacağım ya bir yol bulacağım. Yol bulmaya çalıştı bulamadığı yolları açmaya çalıştı.Yeni yöntemler getirdi,yeni yasalar getirdi ve getirmeye devam ediyor.İnanıyorduk iman varsa imkanda vardır diyorduk ve bu imkanları oluşturmaya çalıştık.İlk dönemde bizi ciddiye almadılar,"bunlar başaramayacaklar "dediler. Bir çok komploya rağmen hatırlayın MİT tırları MİT Müsteşarının  tutuklatmak istenmesi ,17-25 aralık olayları,Kobani olayları,en son 15 Temmuz  işgal harekatı Türkiyenin ve dışardan bir çok cepheden adeta savaş vermesi,bu da yetmedi ABD ile Avrupa Birliği adeta savaş ilan ettiler.Türkiye den kaçan ne kadar hain varsa kol kanat gerdiler,Türkiye de yapamadıklarını dışarda yapmaya çalışıyorlar.Böyle bir ortamda bir ülke dünyanın en büyük büyüme hyızına ulaşıyorsa,bu bir mucizedir başka bir şey değildir.Türkiye bunu gerçekleştirdi.İnşallah önümüzdeki 2019 yılı seçimi kimi için çok kritik bir seçimdir.Adeta var olma yok olma  seçimidir.Bu nseçimi hep birlikte başarıyla kazanacağız.İnşallah Büyükşehir Belediyesini ,Derik ve tüm ilçelerin seçimini de alacağız,Milletvekilliklerini de alacağız.İnşallah seçimi alnımızın akıyla zaferle bitireceğiz"dedi.

22.dönem Mardin Milletvekili ve hayırsever İşadamı Süleyman Bölünmez"Hiç bir ilçe Kongresinde ben konuşmadım.İl Başkanım ve İlçe Başkanım  böyle uygun gördüler.Tabii ki Derik bizim için ayrı bir yer

 var.Bundan 1-2 ay önce buradaydık.İçinde bulunduğumuz bu spor salonu hakkikaten,demek ki Derik'te yakışmıyor ki Reisimiz değerli Cumhurbaşkanımız,açtığımız okulun yanında bir Spor salonu yaptıracağız.İnşallah Spor salonu en kısa sürede Okulu kısa sürede yaptığımız gibi temelli atıp Derik'e sunacağız ve bundan sonrakği kongrelerimizi öyle güzel bir salonda yapacağız.Ben bu vesileyle çok değerli en iyi Kaymakamların içinde en iyi hizmeti  gönülden yapmaya çalışan Şehit Kardeşimizi rahmetle anıyorum.Ancak İnşallah Derik'in kaderi Ak Parti ile birlikte değiştirektir.Şu andaki Kayyum Belediye'ye Başkanlık eden Hakan Kaymakamımızda cani gönülden bir Derik'li gibi bir Mardin'li gibi çalışmaktadır.Huzurlarınızda hizmetlerinden dolayı bu kardeşimize ve himayesindeki Askerimize,Polisimize,Memurlarımıza teşekkür ediyorum,Derik halkına da kendisine sahip çıktığı için tüm köylü ve şehirdeki Derik merkezdeki kardeşlerime şahsım adına teşekkür ediyorum.Kongremizin hayırlara vfesile olmasını diliyorum"dedi.

 

 

Yüksek bir katılım ile gerçekleşen kongrede konuşan AK Parti Mardin Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı,Ak Parti'de kongre demek daha da güçlenmek demektir.Bizler bu ülkeye bu Millete hizmet etmekte,birlik beraberliğimizin her geçen gün daha da artarak,hizmet yolunda erdemlik hareketin dava arkadaşlarıyız.Ak Parti gerçekçi bir siyasi hareketir.İlke ve değerlere dayanan siyaset anlayışına sahiptir.Bizler İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın"anlayışını üzümseyerek sürdürmekteyiz.Bizler geçtiğimiz aylarda kendisi adına Babamın yaptırmış olduğu okulun açılışında çok duygulu anlar yaşadık.Çönkü hiç bir şekilde Çukur için,hendek için kepenk kapatmayan Derik esnafı,o gün Muhammed Fatih Safitürk için Derik halkının hissiyatını hissetmiştik.O gün tüm Derik esnafı dükkanını kapatıp,açılışa gelmişti.Tekrar buradan tüm Derik halkına çok teşekkür ediyorum.Derik'te kendisinin başlatmış olduğu bütün çalışmaları,aynı hasasiyetle burdan teröre,çukur siyasetine alçakça yapılan saldırılara İlçemizdeki birlik ve beraberlik olgusuna hiç bir şekilde zarar getirmemek üzere aynı şekilde bayrağı devr alan Kıymetli Kaymakamımız Hakan Kafkas'ada yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tekrar teşekkür ediyoruz."dedi

Kongreyi izlemeye gelenlerden Engelliler Dernek Başkanı Kasım Salim"Ak Parti Kongresine katılmaktan şeref duyuyoruz.Yeni Başkanımız Süleyman Karahan ve İlçe Kaymakamımız el ele vererek hizmetlerin en iyisini yapmaktadır.Hayırlı olsun"dedi.

Sultan Issı adlı kadın"Çok mutluyuz Kongre güzel geçti.Hayırlı olsun"dedi.

AQk Parti Derik 6'ıncı olağan Kongresinde  tek aday listesi ile İlçe Başkanlığı'na Süleyman KARAHAN seçilirken,

İlçe Yönetim Kurulu                

1-Abidin Tacar,

2-Ali Aksu,

3-Ali Durmaz,

4-Nurullah Tekin,

5-Bahattin Övseme,

6-Berfin Temel,

7-Cebrail Esen,

8-Erdal Syitoğlu,

9-İdris Bilgen,

10-Muharrem Önen,

11-Nurcan Ekinci,

12-Osman Osmanoğlu,

13-Orhan Kabak,

14-Rıdvan Süer,

15-Sadun Ayaz,

16-Sami Bağ,

17-Servet Açlan,

18-Seydo Ecer,

19-Tahsin Övet       
  seçildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 23:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER