banner113

Telkari Kursu İlk Kursiyerlerini Mezun Etti

Kızıltepe Belediyesi Hanımeli Kadın Merkezinde telkari kursu alan kadın kursiyerlere, Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ tarafından Kurs Bitirme Belgesi verildi.

  Telkari Kursu İlk Kursiyerlerini Mezun Etti

Kadınları birbirinden farklı kurslarla buluşturan Kızıltepe Belediyesi Hanımeli Kadın Merkezi telkari kursunun ilk kursiyerlerini mezun etti. Kursiyerler 4 ay boyunca telkari sanatının inceliklerini öğrendi.

Kızıltepe Belediyesi düzenlediği kursla, hem istihdam sağlamak hem de telkari sanatının devam etmesi için yeni usta adaylarını yetiştirdi. Kurslarda kursiyerlere telkarinin inceliklerinin yanında, telkari kaynağı nasıl yapılır gibi teknik birçok konuda eğitim verildi. Aldıkları eğitim ile kadınlar kendi atölyelerini açabilir ya da gümüş ve altın atölyelerinde çalışabilirler.

Kursiyerlere belgelerini veren ODABAŞ: “ Bizler kadınlarımızın her zaman iyi işler yapacağına inanıyoruz. Bugün bu belgeleri verirken hepsini özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Kursun eğitim süreci hakkında bilgi veren kurs eğitmeni; “Kursiyerlerimiz ilk geldiklerinde malzemeleri tanıdık. Hangi malzeme nerede kullanılır nasıl kullanılır gibi konularda bilgiler verdik. Kursiyerlerimiz malzemeyi tanıdıktan sonra telkari sanatına başladılar. Telkari sanatına başlayan kursiyerlerimiz ile ilk olarak tesbih yaptık bu sayede kursiyerlerin, telkari yapımın bütün aşamaları görmeleri sağlandı.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 14:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER