banner113

Çiftçiler Derneğinden Çiftçilere Destek İcmali Uyarısı

Kızıltepe Çifçiler Derneği bazı Çiftçilerin Mazot ve Gübre desteği icmalilerinde hesap yanlışlığı yaşandığına dikkat çekerek Çiftçilere hesaplarını kontrol etmeleri uyarısında bulundu.

Çiftçiler Derneğinden Çiftçilere Destek İcmali Uyarısı

Kızıltepe Çiftçiler Derneği yönetim Kurulu Başkanı Mikail Erbeyi tarafından yapılan bilgilendirme açıklamasında bölge çiftçilerine şu uyarılarda bulundu;

“Tüm çiftçilerimizin Dikkatine; 2017 Mazot Gübre Desteği icmalilerinde Bazı çiftçilerimizin Hesaplarında yanlış Hesaplama yapılmıştır. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için icmali kontrolünü yapmasını istiyoruz. Özellikle pamuk eken çiftçilerimizin bu konuda dikkat etmesini istiyoruz.” Diyen ve Çiftçinin doğru hesaplamasını da şu şekilde yapmasını isteyen Erbeyi, “Doğru ve Yanlışlığın anlaşılması için Mazot ve Gübre desteklenmesi hesaplaması şu şekilde yapılmalı. Pamuk desteği (41 lira ) Buğday ve Mısır desteği (21 lira ) mercimek ise (15 lira) şeklinde hesaplamalı. Bu hesaplama sonucunda Mazot ve Gübre desteğinde yanlışlık varsa, Tarım müdürlüklerine Bir Dilekçeyle itiraz etmeleri gerekmektedir.” Açıklamalarında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 23:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER