Kadınlar Basketbol Finalinde Yakın Doğu Üniversitesi Şampiyon oldu

PTT Kadınlar Türkiye Kupasında Şampiyon Yakın Doğu Üniversitesi oldu

Kadınlar Basketbol Finalinde Yakın Doğu Üniversitesi Şampiyon oldu

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Basketbol Federasyonu işbirliğinde düzenlenen PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nın finalinde Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 86-79 mağlup eden Yakın Doğu Üniversitesi, Şampiyon olarak kupayı aldı.


Mardin Artuklu Yeni Spor Salonunda Yakın Doğu Üniversitesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi arasında oynanan karşılaşmayı, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili. Mustafa Yaman, Hanımefendi Gülseren Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, il protokolü, daire başkanları ve çok sayıda basketbol ve sporsever izledi.


Spor Salonunu dolduran seyirciler, Türk bayraklarını açarak, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atarak Afrin’de terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden Mehmetçiğe destek verdiği müsabaka da Yakın Doğu Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi karşısında karşısında ilk devreyi 51-37 üstün kapattı. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte skor avantajını koruyan Yakın Doğu Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni 86-79 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Mardin'deki Artuklu Spor Salonu'nda oynanan finalmaçının ardından gerçekleştirilen törende Yakın Doğu Üniversitesi'ne kupasını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman ile Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu verdi.

Finalde Yakın Doğu Üniversitesi'ne mağlup olarak ikincilikle yetinmek zorunda kalan Hatay Büyükşehir Belediyespor oyuncuları ve teknik heyetine ise ödüllerini AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile TBF yönetim kurulu üyeleri takdim etti.

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Hatay Büyükşehir Belediyespor karşısında kaydettiği 19 sayının yanı sıra 12 asist ve 4 ribaunt ile Yakın Doğu Üniversitesi'nden Courtney Michelle Vandersloot oldu.


Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 23:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER