banner113

Bölünmez Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çiftçi Sorunlarını Görüştü

TBMM İdare Amiri, Mardin Milletvekili Sayın Ceyda BÖLÜNMEZ ÇANKIRI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda çiftçilerimize yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

Bölünmez Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çiftçi Sorunlarını Görüştü

Mardinli çiftçilerle bir araya gelen ve ilimizdeki Tarım ve Hayvancılık sorunlarını yakından takip eden TBMM İdare Amiri, Mardin Milletvekili Sayın Ceyda BÖLÜNMEZ ÇANKIRI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda çiftçilerimize yönelik bazı açıklamalarda bulundu. Sayın BÖLÜNMEZ ÇANKIRI, “Devlet olarak daima üreten, emektar çiftçilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bereketli Mezopotamya Topraklarımızın kıymetini bilmek zorundayız. Bunun yolu verimli ve etkin üretimden geçer. Mardinimiz için üç T olarak nitelendirdiğimiz önceliklerimiz var. Tarım, Turizm, Ticaret. Çok şükür kadim değerlere sahip, binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapmış Mardin’imiz dolup taşan turistlerimizle keşfedilmeye devam ediyor. Tarım ve hayvancılık alanında da yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz.” Dedi.

Mardin ilinde üretim gerçekleştiren çiftçilere yapılan yardım ödemelerini de yakından takip eden Sayın BÖLÜNMEZ ÇANKIRI, “Bu kapsamda bakanlığımızla yaptığımız istişareler sonucunda olumlu dönütler de almaktayız. Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ çerçevesinde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı Artuklu, Dargeçit, Kızıltepe, derik, Nusaybin, Mazıdağı, Yeşilli, Savur, Midyat ve Ömerli ilçelerimizde 23.519 üreticimize toplam 39.934.169,20 TL mazot ve gübre destekleme ödemelerimiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından belirtilen ödeme takvimi doğrultusunda ve zamanında yapılmaya devam ediyor.” Dedi.

Sözlerine devam eden BÖLÜNMEZ ÇANKIRI “Son 15 yıldır olduğu gibi önümüzdeki süreçte de çiftçilerin yanında olmaya, onları tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. Çiftçilerimize güveniyoruz. Toprağına gözü gibi bakan, gerektiğinde vatanı için varını, yoğunu ortaya koyan çiftçilerimize inanıyoruz. Biz el ele verdiğimiz zaman üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir yük, hiçbir sorun önümüzde duramayacaktır. Daha güçlü bir tarım sektörü, daha güçlü bir Mardin, daha güçlü bir Türkiye için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte ülkemizi 2023 hedefleriyle, 2053 ve 2071 vizyonlarına kavuşturacak hamleleri gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen “Çiftçilerimiz Milletin Evinde” Programında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın verdiği müjdelere de değinen Sayın BÖLÜNMEZ ÇANKIRI, “23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını devletimiz ödemeye başlıyor. Hayvan yetiştiricilerimize hayvan ve yem temini için Ziraat Bankası üzerinden yüzde 10 sübvansiyonlu kredi sağlanacak. Talep eden Tarım Kredi Kooperatifleri üyesi yetiştiricilerimize TİGEM aracılığıyla Ziraat Bankası'ndan kredi kullandırarak 300 başa kadar damızlık koyunu ve yemini temin edilecek. TARSİM sigortasının yetiştiriciye düşen kısmını devletin ödemesini sağlıyor, yetiştiricimizi sosyal güvence kapsamına alıyoruz. Bereketli topraklarımızın üzerinde yaşayan Mardinliler olarak inşallah Tarımda ve Hayvancılıkta yalnızca ulusal değil dünya çapında da gelişeceğiz.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 23:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER