banner113

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Kafkas Vatandaşlarla Buluştu

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Kafkas Vatandaşlarla bira araya gelerek,yapılan çalışmalar hakkında sinevizyon sunumu ile bilgilendirdi.

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Kafkas Vatandaşlarla Buluştu
 Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas,İlçe halkıyla kıraathanede bir araya gelerek,yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve ilçe halkının taleplerini dinledi.

İlçe'nin Kale Mahallesi' ndeki Kıraathanede beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Subatan,İlçe Emniyet Müdürü Murat Sönmez,İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seçkin Karadağ,Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan,Ak Parti İlçe Koordinatörü Mustafa Nilüfer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda, konuşan  Kafkas, göreve başladığı günden  Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün projelerini tamamlamaya çalıştıklarını, yaptığı ve yapacağı hizmetleri  sinevizyon sunumu ile toplantıya katılan vatandaşlara anlattı.

Kafkas,Belediye'ye Kayyum atandıktan sonra 1 lira dahi borçlanmadığını,İlçe halkıyla toplantı amacının göreve geldiği günden bu güne kadar yapılan çalışmaların neler olduğunu,eksikliklerin olup olmadığını,vatandaşların görüşlerine başvurmak amacıyla biraraya gelmeye ve paylaşmaya  çalıştıklarını belirterek,"İlçede modern yeni bir hükumet konağı,Modern yeni bir Belediye binası,İlk defa Canlı hayvan pazarı,Hububat buğday Pazarı,İlçedeki  Gençlerimizin sosyal aktivitelerini artırmak için Gençlik Merkezi ve GAP bahçelerimizde Mesire alanı yapacağız. Amacımız İlçe Halkının memnuniyetinin sağlanmasıdır.Ayrıca Derik İlçemize ilk defa Artuklu Üniversitesi'ne bağlı Yüksek okul açtırıyoruz.Bunun içindir ki gecemizi gündüzümüze katarak hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz."dedi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Kafkas açıklamalarının ardından İlçe Emniyet Müdürü Murat Sönmez "3-4 gün önce İlçe Emniyet Amirliğimiz  İlçe Emniyet  Müdürlüğüne kavuştu.Derik için istenilen oldu.İlçemiz için trafikte ne ihtiyaç olursa,ilçemizde halledeceğiz.6 aydır buradayım,Derik İlçesinde olduğum için,çok şanslı olduğumu belirtmek istiyorum. Derik benim 6' ncı  görev yerim.Vatandaşın desteğini alamayan Jandarma, polis başarısız  olur. sağolun, varolun. Kumar, uyuşturucu ve tefecilik konusunda operasyonlarımızı aralıksız devam ediyoruz.İlçemizin huzuru için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz."dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seçkin Karadağ"Jandarma olarak ilçede bir takım faaliyetlerini gece gündüz  uyku,yorgunluk demeden,kendi ailelerini ikinci plana bırakarak,huzurun sürekli olması için  çalıştıklarını'belirterek"Bizler gece gündüz demeden vatandaşlarımızın huzuru için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Belki farkında mısınız gece saatlerinde Mazıdağı yolundan,Kızıltepe yoluna kadar mayın taramalarını yapıyoruz.İlçemizdeki 280 güvenlik korucularımızla olsun,tüm vatandaşlarımız ile diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdürerek,Vatandaşlarımız  iştirak ederek destekliyorlar.Güvenlik Korucularımıza Allah razı olsun,geçen hafta 30 Güvenlik Korucularımızı Zeytin Dalı Harekatına katılmak üzere Afrin'e Sayın Kaymakamımızın teşrifleriyle uğurladık. Afrin Harekatına katılmak için,İlçemizde  280 Korucudan 85 Güvenlik  Korucumuz gönüllü olarak başvuruda bulundu.Derik'ten sadece 30 güvenlik korucumuz istendi.Mardin'den gönüllü olarak Afrin Harekatına katılmak isteyen en fazla korucu sayısı İlçemiz olduğunu,bu da bizi çok umutlandırdı,çok onurlandırdı."dedi.

Toplantıda son konuşmayı  Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan yaptı.Karahan"İlçe Kaymakamımız bir Derik'li gibi gece gündüz çalışmaktadır.Kaymakam bey ve İlçe Emniyet Müdürümüze  ile Jandarma Komutanımıza  yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.Ayrıca ben de buradan bir müjde vereceğim.Derik Devlet Hastanesi hizmet konusunda yetersiz  olduğunu düşünerek 100 yataklı Devlet Hastanesi yapılması için çalışmalarımızı başlatık.İlçe Kaymakamımıza,Emniyet Müdürümüze ve İlçe Jandarma komutanımıza özveriyle yaptıkları çalışmalarından kendilerine çok teşekkür ediyoruz"dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 13:00

Emrullah Derik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER