banner113

Şahkulubey,Kadın Kolları'na Yapılan Baskıyı Kınadı

AK Parti Mardin Milletvekili Adayı Gönül Bekin Şahkulubey, AK Parti Mardin İl Kadın Kolları ve Ak Parti Artuklu Kadın Kolları'na mensup kadınların seçim çalışmaları esnasında görmüş oldukları şiddeti ve baskıyı esefle kınadıklarını belirtti.

Şahkulubey,Kadın Kolları'na Yapılan Baskıyı Kınadı

Ak Parti Mardin Milletvekili, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Mardin Milletvekili Adayı Gönül Bekin Şahkulubey seçim çalışmaları kapsamında mahalle ve köy ziyaretlerine çıkan AK Partili kadınlara, HDP' ye mensup gençler tarafından yapılan baskı ve şiddeti esefle kınadıklarını belirtti.

 

Şahkulubey açıklamalarında, "Demokrasilerde seçim çalışmaları mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşılıp insanlara tek tek ulaşılmaya çalışılır. Bizim  Kadın kollarımızda kendi yasal çerçeveleri dahilinde seçim çalışmalarını özgür bir ortam da sürdürmeye çalışmışlardır. Bütün Partilerde seçim çalışmalarını bu yasal zeminlerde yapıyorlar. Ama maalesef bazı çevreler bunu suistimal ederek AK Parti Kadın Kollarımıza hakaret vari söylemlerle taciz etmişlerdir. Hatta daha da ileri giderek küçük bir baş hayvanın başı kesilerek üzerlerine atmışlardır. Bununla da yetinmeyerek HDP' ye ait seçim aracıyla kadın kollarımızı takip etmişler. Bunu şiddetle kınıyorum. Çözüm sürecinin yaşandığı bu süreçte bu şekilde ki kışkırtmalara kesinlikle yer vermeyeceğiz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkenin huzurunu bozamayacaklardır. Milletimiz bunlara gereken cevabı 7 Haziran seçiminde verecektir.

 AK Parti hükümetleri olarak sürekli kadınlarımızın yanında durup onların haklarını korumaya çalışmışızdır. Kadınlarımızın sürekli bir duruşunun olması gerektiğini, siyasi çalışmalarda ve Meclis ortamında da kadınlarımızın temsil edilme oranının sürekli yüksekte olmanın gerektiğini savunmuşuz. Çünkü toplumun yarısını kadınlar oluşturur. Bizler kadınlarımızın haklarını daha da artırmaya çalışırken onlar ise sürekli engellemeye çalışıyorlar. Ak Parti olarak aile ve çevre ortamlarında kadınlarımıza her türlü hakkı verdik. Seçme, seçilme, dul aylığı ve şiddete yönelik her türlü yasal yolları kendilerine sunduk. Kadınlarımız bu hakları ve daha fazlasını diledikleri her ortamda kullanabilirler"dedi.

 

Sözde kadın haklarından dem vuran  HDP'liler, kadınların iradelerine ipotek koymaya çalışıyorlar. Baraj korkusuyla sağa sola saldırmaya çalışan bu kesim kadınların siyasi görüşlerine bile tahammülsüzlük göstererek kadınlara yönelik şiddeti mübah sayıyorlar. Bu zihniyeti iyi tanımamız ve tanıtmamız gerekiyor. 7 Haziran'da bunlara gereken cevabı kadınlarımız sandıkta en iyi şekilde vereceklerine inanıyorum.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 15:44

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER