banner113

Mardin Otogarı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Mardin Belediyesi'nin dev projelerinden biri olan Mardin Otogarı İnşaatı hızla devam ediyor.Geçtiğimiz yıl temeli atılan otogarın Eylül 2013 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Mardin Otogarı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

 

Mardin-Kabala Yolu  üzerine 45 bin metrekare alana kurulacak olan otogar, yıllık 60 bin araç kapasiteli  olacak. Otogar binasında şehirlerarası otobüsler için yapılan ana bölüm yanında ilçe garajları da yer alacak. Yıllık 500 bin kişilik yolcu ağırlama kapasitesi ile önümüzdeki uzun yıllar boyunca kentin otogar ihtiyacını karşılayacak

 

Mardin Belediyesi'nin 17 dev projesinden biri olan  Mardin Otogarı projesi tüm hızıyla devam ediyor.Hafriyatın tamamlanmasının ardından zemin tesviyesi yapılan alanda otogarın binası hızla yükselmeye başladı.Yıllardır otogarı olmayan tek il olarak anılan  Mardin, otogarın hizmete girmesiyle bu ünvandan da kurtulmuş olacak.

 

Mardin Otogarının Eylül-2013 yılında hizmete gireceğini söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Eski otogarın elden çıkarılmasının  ardından 13 yıldır otogarsız olan şehre, yeni otogar için önce proje hazırladık. Ardından da süratle ihaleye çıktık. Eylül ayında tamamlanacak olan yeni otogarımız Büyükşehir unvanına layık olacaktır. Yeni otogarımızın  maliyeti 6 milyon 870 bin Türk Lirası olacaktır. Otogarın hizmete girmesi ile şehrin farklı alanlarına yayılan otobüs yazıhaneleri ve yolcu indirme ve bindirme hizmetleri de ortadan kalkmasıyla, kent içi trafikte de önemli rahatlama sağlanmış olacaktır.Yıllık 500 bin yolcu kapasiteli olan otogar Mardin'in tarihi yapısına uygun çizgileri de içinde barındıracak."dedi.

 

Geçtiğimiz aylarda 6 milyon 870 bin Türk Lirasına ihalesi yapılan Mardin Şehirlerarası Otobüs Terminali için yüklenici firma çalışmalarına hızla devam  ediyor.

 

       Hatırlanacağı üzere tarihi ve mimarisi ile ünlü 7 bin yıllık Mardin’de, mevcut olan otogar şehrin ihtiyaçlarına karşılık verememesi üzerine 1999 yılında il Emniyet Müdürlüğüne devredildi. Halen Özel Harekât ve Çevik Kuvvet Şubelerine hizmet veren otogarın bu defa tam karşısındaki açık alanda yenisinin yapılması için ihale yapıldı.

Şehirlerarası,ilçeler,beldeler ve köyler arası yolcu taşımacılığının bir tek çatı altında yapılacak olmasıyla Tarihi kentin araç trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Mardin  Otogar hizmet binası ile yılda en az 500 bin yolcu taşımacılığının yapılmasının hedefleniyor.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2013, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER