banner113

DERİK İLÇESİNDE SEL OLDU

Derik İlçesinde Sel Suları İlçeyi 2 Saate Harabeye Döndürdü. Kız Teknik Meslek Lisesinin Öğrencileri Okulda Olmamaları Büyük Bir Facia Yı Önlemiş Oldu.

DERİK İLÇESİNDE SEL OLDU

Mardin'in Derik İlçesinde Bu gün Saat :16:00 sularında şiddetli yağmur ile beraberindeki
dolu yağması nedeniyle ilçeyi adeta harabeye döndürdü.2 saate yakın yağmur sellerinden dolayı yaklaşık 10 ev selden zarar görürümken,ilçe esnafı sel basması sonucu büyük hasarın meydana geldiği öğrenildi.Kız Teknik Meslek Lisesinin de sel sularının basması sonucu yaklaşık 200 bin TL zarar meydana geldiği öğrenildi. Konuya ilişkin okul müdürü Ramazan Güzel”Öğrencilerimiz okulda olsaydı büyük bir facia olurdu.380 kız öğrencilerinin okula girdiği kapı yaklaşık 1 metre kadar göl oluştuğu görülürken,okuldaki tüm masa sıra,konferans salonu sular altında kaldı.Belediye su ekibi suyu tahliya çalışmalarına başladı.okulun dış tarafından duvarlara balyoz vurarak delikler oluşturulup,suyu ancak tahliye edebildiler.Okulun içerisindeki tüm araç ve gereçler zarar gördü.
Sel suları nedeniyle Belediye İşçileri ve itfaiye,kepçe gibi araç ve gereçler boş durmadı.
Sel sularının başlamasıyla ilçe halkı esnafı ellerine geçirdikleri kürek ve süpürgelerle dükkanların içlerini boşaltmaya başladı.
Esnaflardan Kahraman Aktaş”İşyerime su bastı zararım çok büyük”derken Ahmet Ayebe adındaki esnaf”ilçemiz şimdiye kadar böyle yağmur görmemiştir diyebilirim.Dükkanımı su bastı. Zararım çok büyük “dedi.

Emrullah Karakaş
Derik / Mardin Time

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2013, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER