banner113

Süper kahramanlar Marksist oldu

Güzel sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Serdar Toka’nın Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Mimarlık Fakültesinde düzenlediği "Marksist Pop – Süper kahramanlar" başlıklı çağdaş sanat sergisi sanatseverler tarafından büyük bir ilgi görmeye devam ediyor.

Süper kahramanlar Marksist oldu


Ötekileştirilmiş olan politik grupların imgeler üzerinden anlaşılması çabasını yansıtan ve fotomontajlardan oluşan 30 çalışmanın yer aldığı sergide yer alan eserler; biçimsel ortaklıklar üzerinden yan yana getirilmiş popüler imajların farklı bir gözle yeni baştan ele alınmasını gündeme taşıyor.
Çalışmalarında marjinalleşmiş figürleri salt toplumun bir parçası olarak ele almadığını ifade eden Serdar Toka, aynı zamanda onların da kendilerini diğer bütünün bir parçası olarak algılamalarını önerdiğini belirtti.
Superman, Batman, Billy The Kid, Batgirl, Örümcek Adam gibi alt kültür ürünü sayılan çizgi roman kahramanlarından yola çıkarak ortaya koyduğu özgün çalışmasıyla farklı bir bakış açısı getiren Yrd.Doç.Toka 15 Nisan’a kadar sürecek "Marksist Pop – Süper kahramanlar" sergisinin, sanatsal ifadeyi yeni boyutlara ulaştıracak yöntemlerden biri olarak tanımlanabileceğini kaydetti.
Geçtiğimiz Şubat ayında “Uluslararası Çağdaş Sanat Galeri” leri standartlarında renovasyonu gerçekleştirilerek açılışı yapılan ve birbirinden farklı sanatsal çalışmaların sanatseverlerle buluştuğu Mardin Artuklu Üniversitesi Sanat Galerisinde, Toka’nın "Sürekli bir oluş halindeki bedenin yaşama hali olarak titreşimi” ni konu alan yağlıboya çalışmalarından oluşan “Titreşim” isimli kişisel resim sergisi de 15 Nisan 2013 tarihine kadar sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2013, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER