Türkiye Kültür ürünleri Oscar ödül yarışmasında Öter Tarım iki ödül aldı.

Türkiye Kültür ürünleri Oscar ödül yarışmasında Öter Tarım A.Ş Şehriyeli bulgur dalında birincilik ve Kırmızı mercimek dalında kalite ödülü aldı.

Türkiye Kültür ürünleri Oscar ödül yarışmasında Öter Tarım iki ödül  aldı.

İstanbul Maltepe Cevahir otel’de düzenlenen ve 169 gıda firmasının katıldığı Türkiye kültür ürünleri Oscar ödülleri yarışmasına katılan Mardin firmalarından Öter Tarım AŞ.  Şehriyeli bulgur dalında birincilik ödülü kazanırken Öter Kırmızı Mercimekte kalite ödülü aldı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Öter Tarım A.Ş. Yönetim kurulu üyesi ve firmanın ürün kalite kontrol sorumlusu Gıda Mühendisi Abdülkerim Öter  “Türkiye kültür ürünleri Oscar ödülleri yarışmasına katılan 169 firmaların ürünleri hepsi biri birinden değerliydi. Bu nedenle ürün seçimi yapılırken jüri üyelerin işi gerçekten çok zordu. Öter Tarım A.Ş. olarak Şehriyeli bulgur dalında birinciliğe Kırmızı mercimek dalında da kalite ödülüne layık görüldük. Aldığımız bu ödüller firmamızdan çok Mardin Ovamızın üretimi olan dünyanın en kaliteli, besin ve protein değeri yüksek kırmızı mercimek ve buğday üreticileri velinimetimiz olan çiftçilerimizin ödülü ve başarısı olarak görüyorum. Ayrıca Bu yarışmayı organize eden Yaşama dokunanlar platformu ve Sayın Murat Çuhadar’a Mardin İl gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğümüzün ilgili çalışanlarına ve İstanbul da bizi yalnız bırakmayan Mardinli hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ederken. Aile şirketimiz olan Öter Tarım bundan sonra üretim ve kalite çıtasını daha da yükseltmek için Mardin’e ve Mardinlilere layık olmaya çalışacaktır. “Dedi.

Yarışmada Ödül alan diğer Mardin Firmaları

Yeşilyamaç a.ş İshak bayyiğit. Süryani çöreği. 1.cilik

Yeşilyamaç a.ş zeytinyağı. Jüri özel ödülü

Mardin kuruyemiş. M.şahin Cırık. Hayalet badem şekeri. 1.cilik

Marima Makarna dalında 1.cilik

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 15:23

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER