Siyer Sınavı'nda Türkiye birincisi Mardin’den

Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Sınavı'nda birinci olan Mardinli öğrenci Hamdüsena Gündüz, Hazreti Peygamber'in hayatını satır satır okuyarak, O’nun hayatını hayatına geçirmeye çalıştığını söyledi.

Siyer Sınavı'nda Türkiye birincisi Mardin’den

Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) Türkiye genelinde bu yıl 6'ncısını düzenlediği liselerarası Siyer-i Nebi Sınavı'nda sonuçlar açıklandı.

"Liseli Gençler Efendimizin (Sallahu Aleyhi ve Sellem) İzinde" sloganıyla düzenlenen sınava Mardin’in Kızıltepe ilçesinden katılan Şehit Şeyhmus Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9/C sınıfı öğrencisi Hamdüsena Gündüz,  tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi oldu ve 8 bin TL kile kitap setini almaya hak kazandı. Gündüz'ün sıra arkadaşı Nurten Çiçek ise Mardin il ikincisi oldu.

"O’nun hayatını hayatıma geçirmeye çalıştım"

İLKHA’ya konuşan Türkiye birincisi Gündüz, sınava kazanmak için değil Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’i iyice anlamak ve yaşamak için katıldıklarını ifade etti.

Türkiye birinciliğini beklemediğini, bu yüzden şu an çok mutlu olduğunu söyleyen Gündüz, şunları söyledi:

"Arkadaşlarla birlikte satır satır kitabı okuduk ve satır satır Peygamberimizin hayatını hayatıma geçirmeye çalıştım. Asıl amacım buydu. O yüzden hiç böyle çok büyük derece yapabileceğimi düşünmüyordum ama Allah nasip etti. Yarışmaya hazırlanırken kitabı böyle not almak değil de daha çok hayatıma geçirmeye çalıştım. Çünkü hayatıma geçireceğim zaman O’nun hayatını yaşayarak anlamaya çalıştım ve bu daha çok etkili oldu, daha çok yarışmada derece açmama sebep oldu. Peygamberimizin hayatı ile ilgili ne kadar başarılı olabileceğimi ispatlamış oldum, bu gurur verici.  Bekir Hocam her zaman bize yardımcı oldu, Şeyhmus hocam her zaman destek verdi. Ailem hiçbir zaman geri durmadı. Ortaokuldan beri hep destek veriyorlar. Hep yarışmalarda derece yapmam için beni teşvik ediyorlar. Çok mutlu oldum. Türkiye birincisi olmuş olabilirim ama bence bununla sınırlı kalmaması gerekiyor, daha çok kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum. Derece yapmaktan çok O’nun hayatını hayatıma geçirmek benim için daha çok önemlidir. Bu alanda kendimi daha çok geliştireceğim inşallah."

"Herkesin bu gibi sınavlara girmesini tavsiye ediyorum"

Sınavda Mardin il ikincisi olan Nurten Çiçek de Türkiye birincisi arkadaşı Hamdüsena Gündüz ile birlikte sınava hazırlandığını söyledi. Yarışmaya kendisine güvenerek girdiğini belirten Çiçek, sınava girmesindeki amacının Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenmek olduğunu ifade etti.

Çiçek, "Sınava Bekir Hoca’mın sayesinde katıldık.  O bize inandı, biz de kendimize inandık ve kazanacağımızı düşünerek sınava girdik. Derece yaptığım için çok mutlu oldum. Bir sınavı kazanan her insan gibi ben de kazandığım için mutlu oldum. Herkesin bu gibi sınavlara girmelerini tavsiye ediyorum.  Hem ailelerini mutlu ediyorlar hem de örnek oluyorlar." diye konuştu.

"Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanmak günümüz gençleri için oldukça önem arz ediyor"

Öğrencileri sınava hazırlayan Şehit Şeyhmus Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bekir Deniz de başarılarından dolayı öğrenci ve ailelerini tebrik etti.

Okul olarak bu gibi sınavlara oldukça önem verdiklerini kaydeden Deniz, "Çünkü biliyoruz ki; Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını öğrenmek, O’nun yolundan gitmek için bir vesiledir. Bu sebepten dolayı, bu sınavlara katılımın fazla olması, öğrencilerimizin tamamını Peygamber Efendimize öğrenmek adına büyük bir çaba sarf etmesi bizim adımıza çok önemli ve sevindiricidir. Peygamberimizi öğrenmek ve hayatını hayatımıza aktarmak, O’nun ahlakıyla ahlaklanmak günümüz gençleri için oldukça önem arz ediyor. Çünkü O’nun yolundan giden insanın ümmetine, devletine, milletine, şehrine ve ailesine bir fayda sağlayacağına inanıyoruz. Öğrencilerimizin başarılarında emeği geçen aileleri başta olmak üzere bizleri daima destekleyen okul müdürümüz Şeyhmus Kılınç’a, bizleri bu okulda çalışma fırsatı veren İl Şube Müdürümüz Abdürrahim Omuk hocamıza da teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun." dedi.

"Amaç; Peygamber Efendimizi bir rol model olarak hayatlarına yansıtabilmektir"

Şehit Şeyhmus Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şeyhmus Kılınç, başarıda emeği geçen öğrenci ve aileleri başta olmak üzere öğretmenlerine teşekkür etti.

Kılınç, "Böyle anlamlı bir yarışmada Peygamber Efendimizin hayatının anlatıldığı, hayatının ne kadar bilindiğinin ölçüldüğü bir yarışmada öğrencimizin birinci olması gerçekten bizi çok mutlu etti, gururlandırdı. Öğrencilerimizin bu konudaki fedakârlığını hep görüyorduk, bu konuda sorumlu olan öğretmen arkadaşımızın fedakârlığını görüyorduk. Gelen bu başarı bizi çok mutlu etti. Bu sınavlar, Peygamber Efendimizi anlamanın aracıdır, yoksa burada yarışmada birinci olmak ya da sonuncu olmak çok önemli değildir. Önemli olan bu yarışmalar aracıyla çocuklarımıza, öğrencilerimize Peygamber Efendimizi tanıtabilmek, anlatabilmektir. Daha da önemlisi Peygamber Efendimizin bir rol model olarak hayatlarına yansıtabilmektir. Siyer yarışmaları çok yoğun bir şekilde yapılıyor.  Çeşitli dernekler, vakıflar, Milli Eğitim'in kendisi bu tür yarışmaları düzenliyorlar. Bu kadar yoğun yapılan yarışmaların bir hedefinin olması gerekiyor. Tabii ki; bu hedef de ödül almak, derece yapmak değil de gerçekten Peygamber Efendimizi içselleştiren, Peygamber Efendimizi anlayan, Peygamber Efendimizi kendine rehber edinen, O’nun ahlak anlayışını özümsemiş bir gençlik, bir nesil yetiştirmek olmalıdır." diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2019, 11:37

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER