banner113

Öter Gün kardeşlik ve Namus günüdür

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine yerleşen Kobani’ li mültecilerin ihtiyaçlarını tespit için bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Öter Gün kardeşlik ve Namus  günüdür

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu heyeti Suriye’nin Kobani kentinden İŞİD saldırısından kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geçişleri yapılan mültecilerin geçiş yaptığı yumurtalık geçiş noktasında incelemelerde bulundu. Daha sonra ilçe merkezinde kalan mültecileri ziyaret eden heyet ziyaret ihtiyaçları konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Ziyarete Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter, Teşkilat Başkanı Veysi Güç, sekreter İbrahim Aydın, Mali işler sorumlusu Cebrail Bülbül, ve yönetim kurulu üyesi Menduh Kavan katıldı.

Heyet İlk önce Suruç ilçe kaymakamı Abdullah çiftçiyi makamında ziyaret etti. Suruç ilçesine yerleşen Kobani’ li mültecilerin durumunu yerinde tespit edip imkânlar ölçüsünde kendilerine yardımda bulunmak için geldiklerini söyleyen heyet, güvenlik gerekçesiyle Gidişlerin yasak olduğu yumurtalık geçiş noktasını da ziyaret etmek istediklerini belirtti. Heyet kaymakam çiftçiden yumurtalık geçiş noktasına ve Kobani sıfır noktasına  gitmek için izin aldıktan sonra çarşı merkezinde kalan mültecilerin ihtiyaçları konusunda AFAD yetkilileri, Suruç belediyesini ve mültecilerin kaldığı çadırları ziyaret edip yumurtalık,sınır geçiş noktasına gitti.

Mültecilerin giriş yaptığı yumurtalık geçiş noktasını ziyaret ettikten sonra açıklamada bulunan federasyon başkanı Mehmet Şerif Öter, şunları söyledi; Biz Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak burada yaşanan insanlık trajediyi yerinde görüp Suruç ilçesine sığınan Kürd kardeşlerimizin ihtiyaçlarını tespit edip imkânlar ölçüsünde kendilerine yardımda bulunmak için geldik. Gerçekten de  burada bir insanlık dramı yaşanıyor. İŞİD zulmünden Evini barkını mülkünü terk edip buraya yerleşen kardeşlerimizin hali içler acısı insanım diyen herkes bu trajediye duyarsız kalmayıp, elini taşın altına koyup imkânlar ölçüsünde yardımcı olmalıdır. Siyasi fikri ne olursa olsun herkes bu kardeşlerimize sahip çıkmalıdır. Ve kimse bunu kendi tekeline almamalıdır. Gün İnsanlık,birlik ve beraberlik günüdür. Türk ve Kürt kardeşliği bin yıl öncesine dayanan bir kardeşliktir. Bu zor günlerinde Türkiye  Kürt kardeşlerine yardımcı olmalı ve Kobani halkına sahip çıkmalıdır. İŞİD  Kobaniyi ele geçirirse  ileride  en Büyük zarar Türkiye  nin görmesi muhtemeldir.

Kimse Amerika ve İsrail’ den yardım beklemesin BU İŞİD’i onlar icat ettiler Emperyalistler ancak depolarında pas tutmaya yüz tutan bombalarını Ortadoğu halklarına yağdırmakla meşguller. IŞİD’ i bombaladıkları yok boş arazileri bombalıyorlar. IŞİD kobaniye girdi. Hani IŞİD’ı bombalıyorlardı. Bu güne kadar kim onlardan hayır gördük ki Kürt’ler hayır görsün. Tek işleri katliamlar yapıp Müslümanların kanını dökmektir. Nere de birleşmiş milletler nere de sözde insan hakları savunucuları bunlar söze geldiğinde ekranlara çıkıp konuşabiliyorlar ama sıra icraat’ e geldiğinde kimse onları görmüyor. Sokaklara çıkıp slogan atarak ortalığı karıştırmak  perişan olmuş ve Kobanide zor durumda olan  Kürt kardeşlerimize hiçbir fayda sağlamaz. Birbirimizle Tüm Kürtler birbirlerine kenetlenip bu insanlarımıza neler yapabiliriz diye çaba harcamalıyız. İlçe kaymakamıyla AFAD yetkilileriyle ve belediye başkanıyla görüştük. Özellikle çarşı merkezinde kalan mültecilerin durumu içler acısı acilen bunların kalabileceği güvenli yerleşimleri oluşturulmadır. Banyo ve WC ihtiyacını karşılanacak yer yok birçoğu boş dükkân ve ambarlarda kalıyor. Diğer ihtiyaçlarına gelince şuan özellikle yatak su çocuk maması temizlik maddesi ve günlük yaşamlarını sürdürebilmek için hazır yiyeceklere ihtiyaç vardır. Biz federasyon ve zahireciler Derneği olarak inşallah en kısa sürede Kendimiz ve toplayabileceğimiz yardımları kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız.Bu Bayramda Herkesi Kobani halkıyla yardımlaşmaya ve  dayanışma ya çağıruyoruz.”Dedi

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 19:17

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER