banner113

MkMM Charli Hedbo Saldırı Konuşuldu

Kızıltepe’de Mardin Küçük Millet Meclisi (MkMM) toplantısında Avukat Abdullah Düzgün moderatörlüğünde hububat ticaret merkezi çok amaçlı konferans salonunda yapıldı.

MkMM Charli Hedbo Saldırı Konuşuldu


Charli Hedbo saldırı ile gündeme gelen ve İslam adına yapılan terör eylemleri ve Avrupa’da islamafobi konularının ele alındığı toplantıya Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Mardin MkMM  Koordinatörü Mehmet Şerif Öter şöyle dedi.


“ Türkiye Küçük Millet Meclisinin 22 vilayette 6 yıldan beri yapılıyor. Türkiye Küçük Millet Meclisi olarak  bu toplantılara her kesimden ve farklı görüşte  temsilcilerin katılmasını arzu ediyoruz. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bu toplantılarımıza katılıp kendi görüşlerini burada belirtmelerini istiyoruz. Bu toplantıların amacı vekil ve müvekkillerin burada buluşmasıdır. Yani seçilmişlerin kendi halklarıyla buluşup sorunları konuşmasıdır.Bu güne kadar hiçbir Belediye Başkanımız toplantılara  katılmadı. Milletvekili katılımı da çok azdır.belediye başkanları ve milletvekillerimizin katılmasını istiyoruz sürekli davet etmemize rağmen Sivil toplum örgütleri ve girişimciler  katılım sağlarken ne yazık ki  Siyasetçilerden katılım azdır.” Dedi.


Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise şöyle dedi:


“ Bu gün Kürdistan’da islamı temsil yetkisi olmayan islam adına bir şey söylemeye hakkı olmayanlar bu gün adeta islamın temsilcisiymiş gibi bize lanse ettirilmeye çalışılıyor. Kusura bakmasınlar karşılarında cahil bir toplum yok karşılarında cahil köksüz soysuz irfansız bir toplum yok etraflarına baksınlar Nuh aleyhselamı görecekler İbrahim aleyhselamı görecekler. Vefat eden elleri öpülecek binlerce alimimiz var. Şu anda hayatta olan ilim irfan mektep medrese ve medeniyet şiarı olan insanlarımız var. Eğer birileri kürtlerin kimliğini kişiliğini savunuyorum diyorsa dili gibi dini de savunmak mecburiyetindedir yoksa bu dava ile çelişki içerisinde olur. Bu realiteyle çelişki içerisinde olur. Ben bir kardeşiniz olarak bir milletvekili olarak

Bu iki değeri birbirinden ayırmadım. Tabi korkumuz biraz da DAİŞ Kobani Rojava olunca Kürt bölgeleri anlattık yine başka bir kavim için konuşsam aynı kavramları kullanırım. Türkler için konuşsak Pakistan için konuşsak aynı kavramları kullanırım hatta bosna için aynı şeyleri söylerim. İslamın temel değerleri insani ve evrenseldir.” Dedi.


Katılımcılardan CHP.Kızıltepe İlçe Başkanı Eyüp Kalkan,Hüdapar il yöneticisi Mahmut Kılıç,OHAKDER.Bşk. Burhan Hedbi,Kürd Demokratlar Platformu Kızıltepe Başkanı Kasım Buğurcu,Platform yöneticicisi Abdulhamit Kılınçslan,Mardin Toplumsal dayanışma Federasyonu Başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Menduh Çakar,İrfan Der başkan yardımcısı Abdullah Kavan,Eğitimci Gökhan Yıldız,Kişisel gelişim ve Psikolojik destek a Derneği Başkanı.Sevgi Yiğit Birer konuşma yaptılar.


Yapılan konuşmalardan sonra Mardin küçük Millet Meclisi MkMM. Koordinatörleri Mehmet Şerif Öter ve Bahar Yıldız Tüm katılımcılara teşekkür eti.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 17:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER