banner113

Kızıltepe'de elektrik kesintisi için yolu trafiğe kapattılar

Kızıltepe ilçesinde elektriklerinin kesintileri için çiftçiler, Kızıltepe Viranşehir karayolunu trafiğe kapattı.

Kızıltepe'de elektrik kesintisi için yolu trafiğe kapattılar

Hububat Ticaret Merkezi kavşağında toplanan vatandaşlar, uzun süren elektrik kesintileri için araçlalar, lastik yakarak ve taşlarla yolu trafiğe kapattı. Yol kapatılmasının ardından yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Olay yerine gelen jandarma ve polis, vatandaşları yolu açmaları için uyarılarda bulundu.

 

Burada gurup adına konuşan Musa Tezdönen şunları söyledi:

“Mardin bölgesi halkı olarak şu anda resmen sömürülüyor. Resmen işkenceye tabi tutuluyor. Şu anda bütün ekinler kurumak üzere vatandaş çiftçi kazanacağı 20 milyardır TEDAŞ onu da almak istiyor 500 dönük tarla eken adam şu anda kazandığı sadece 15 milyardır. Bu 15 milyarı TEDAŞ alırsa bu halk ne yapacak. Bu halk nereye gidecek neye başvuracak kime başvuracak bütün demokratik haklarımızı kullanacağız. Her türlü hakkımızı elde edene kadar mücadelemiz devam edecek. Kesinlikle geri adım atmayacağız. Biz haklıyız haklı olarak ta ölmeye hazırız.

 

Yapılan açıklamanın ardından Kalabalık yoldan çekildi. Yolda yakılan lastikler ise TOMA tazyikli su ile müdahale ederek söndürdü ardından da oldaki taş ile yakılan lastikler yine TOMA, polis ve jandarma tarafından temizlenerek yol trafiğe açıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 08:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER