banner113

Kızıltepe’de Berberlerde Bayram Yoğunluğu Başladı

Kızıltepe ilçesinde berberlik yapan Cebrail Aydın, bayram öncesi işlerinin yoğun olduğu Arefe günü ise sabaha kadar çalıştıklarını belirtti.

Kızıltepe’de Berberlerde Bayram Yoğunluğu Başladı
ilçe merkezinde 27 yıldır berberlik yapan Cebrail Aydın, gündüzleri müşterilerin hem oruçlu hemde hava sıcaklığından dolayı gece traş olmayı tercih ettiklerini söyledi.
Aydın usta bayram öncesi işlerinin çok yoğun olduklarını belirterek Arefe gününde ise sabaha kadar çalıştıklarını belirtti.
Aydın usta, özellikle bayramlarda her zaman yoğun olduklarını belirterek, " 27 senedir berberlik mesleği yapıyorum. Bayramlarda her zaman yoğunluk oluyor ama bayram öncesi 2 gündür bayağı bir yoğunluk var. Malum mübarek Ramazan ayındayız. Hem oruç hem de havalar sıcak olunca yoruluyoruz ama Allah’a şükür genede idare ediyoruz.” Dedi.
Arafe günü ise sabaha kadar çalıştıklarını ifade eden Aydın, “Gündüzleri hem havalar sıcak hemde oruç olduğu için Müşterilerimiz akşam traş olmayı daha çok tercih ediyorlar akşamları yoğunluk daha çok fazla 3 usta ve 2 kalfayla gece saat 03.00 kadar çalışıyoruz. Arefe günü ise Sabah saat 08.00 – 10.00 kadar çalışıyoruz. Bayram öncesi günde ortalama 100 müşteri traş ediyoruz. " dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 15:59

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER