Kızıltepe’de 2 Nolu Göçmen Sağlığı Merkezi Hizmete Girdi

Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin ortak yürüttüğü göçmenlere yönelik birinci basamak Sağlık ve Danışmanlık hizmeti vermek üzere Kızıltepe’de 2 Nolu Göçmen Sağlığı Merkezinin açılışı yapıldı.

Kızıltepe’de 2 Nolu Göçmen Sağlığı Merkezi Hizmete Girdi
 Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde Suriyeli vatandaşlara yönelik Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin ortak yürüttüğü göçmenlere yönelik birinci basamak Sağlık ve Danışmanlık hizmeti veren Kızıltepe 2 Nolu Göçmen Sağlığı Merkezinin açılışı yapırarak özellikle Suriye’den ilçeye göç eden mültecilere hizmet vermeye başladı.

Sağlık Bakanlığı Sıhhat Projesi kapsamında Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak Mardin Göç İdaresinin verilerine göre Kızıltepe ilçesinde bulunan yaklaşık 25 bin Suriyeli vatandaşa en kaliteli ve verimli sağlık hizmeti sunması amaçlanan 2 Nolu Göçmen Sağlığı Merkezi, Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Mehmet Yüzer, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hidayet Bakaç, Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan, Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cihat Adın, Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şefi Ayşegül Bilgiç, sağlık çalışanları ve vatandaşların katılımı ile açılışı gerçekleştirildi.

Sağlık Merkezinde göçmenlere yönelik temel sağlık hizmetleri kapsamında poliklinik muayene hizmetleri, ÇEKÜS izlemleri, aşı uygulamaları, gebe izleme, kanser taramaları ve diğer koruyucu-geliştirici sağlık hizmetleri 1 doktor, 3 hemşire, 1 danışman, 1 tercüman ve 1 hizmetli personel ile hizmet verileceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 19:05

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER