banner113

Kızıltepe Anafartalar Okulunda Fidan Dikimi Yapıldı

"AĞAÇ YOKSA HAYAT YOKTUR" Şiarıyla Anafartalar ilk ve ortaokulu bahçesinde 100 adet fidan dikimi yapıldı.

Kızıltepe Anafartalar Okulunda Fidan Dikimi Yapıldı
 

"AĞAÇ YOKSA HAYAT YOKTUR" Şiarıyla Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin toplum hizmeti dersi çerçevesinde TEMA Vakfı ve Kızıltepe Çevre Gönüllülerinin desteğiyle Anafartalar ilk ve ortaokulu bahçesinde 100 adet fidan dikimi yapıldı.

 

Kızıltepe Anafartalar ilk ve ortaokulu yer sağlaması ve  Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin toplum hizmeti dersi çerçevesinde  TEMA vakfı ve Kızıltepe Çevre Gönüllülerinin destekleriyle fidan dikimi katılımcılar ve öğrenciler tarafından yapıldı.

 

Fidan dikimine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Kızıltepe ÇEV-GÖN Derneği Başkanı Menduh Çakar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürü Mehmet Ali Demir, Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Erdolu, Artuklu Üniversitesinden gelen öğrenciler ve okulun öğrencileri katıldı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az,” Orman haftası dolayısıyla okulumuzun yaptığı bu güzel faaliyette katıldık. Çevre bilincini geliştirmek çocuklarımıza bunu aşılamak ileriye dönük çevre gelişimini sağlamak amacıyla okul müdürümüz güzel bir faaliyet düşünmüşler. Üniversite öğrencilerimizin böyle bir projede yer alması ayrıca bizi sevindirmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Programa katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Erdolu ise şöyle dedi:

“Biz Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu  Çocuk Gelişimi bölümü olarak topluma hizmet dersi kapsamında toplum yararına olabilecek bir takım etkinlikler planlayıp düzenliyoruz. Bu bağlamda Kızıltepe’de bir okulumuzda bir ağaçlandırma çalışması planladık. Öğrencilerimizle birlikte 100 fidanla birlikte Çevre gönüllüleri Derneği, TEMA vakfı ve Orman il müdürlüğünün desteği ile okulumuzda ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 00:31

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER