banner113

Kızıltepe’de Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödül verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe ilçe Koordinatörü İrfan-Der, geçtiğimiz Ocak ayında yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda Kızıltepe’den dereceye giren 31 kişiye ödül verdi.

Kızıltepe’de Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödül verildi
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen 2016 Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Türkiye genelinde 110 merkezde düzenlenen ve yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı Siyer Sınavı'na Kızıltepe’den dereceye giren 31 kişiye ödülleri verildi.
İrfan-Der, yetkilileri dereceye giren öğrencileri okullarında, diğer kişileri ise ev ve işyerlerinde ziyaret ederek ödüllerini takdim ettiler.

Kızıltepe’den Dereceye giren 31 kişiye başta dizüstü bilgisayar, tablet, kitap seti ve bisiklet olmak üzere değişik hediyeler verildi.

Yarışmaya 2’nci kategoriden girerek ilçede birinci olan ve dizüstü bilgisayar kazanan Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Temel, “Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek benim için bir şerefti. Çok güzel bilgiler öğrendim hayatıma yön veren bilgiler öğrendim. Bu sınava katılmak herkes için bir yükseliştir, bir başarıdır bundan eminim. İnşallah bundan sonra herkes katılım gösterir.” diye konuştu.

Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür yardımcısı Mehmet Ali Gümüş ise "Öğrencilerimizin bu tür yarışmalarda başarılar elde etmesi bizim için gurur vericidir. Öğrencimizi tebrik ediyoruz Allah muvaffak etsin başarılarının devamını diliyoruz. Böyle organizasyonlara destek verdiğiniz için de Allah sizden razı olsun.”

Öğrencilerinin dereceye girdikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Furkan Doğan kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Feyza Saruhan, "Kızımız dereceye girip Kızıltepe’de 2’nci oldu bisiklet kazandı başarısından bundan dolayı baya gururlandık. Siyer yarışması olması hasebiyle daha da mutlu olduk. Demek ki öğrencilerimiz güzel bir eğitim almışlar. Programı düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun güzel bir çalışmaydı inşallah seneye daha güzel etkinlikler olur.” temennisinde bulundu.

“Peygamberimize hürmeten bu sınava katıldım”

Yarışmaya 2’nci kategoriden girerek 2’nci olan ve tablet kazanan Kızıltepe Fen Lisesi öğrencisi Ferat Özer, “Peygamber Efendimiz hakkındaki bilgilerimi ölçmek ve Peygamberimize hürmeten bu sınava katıldım. Allah’ın izniyle hediyede kazandım. Siyer sınavına katılmaları için arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Hiç olmasa en azından Peygamber Efendimizin hayatını öğreneceklerini, belki de Peygamber Efendimizin şefaatine nail olacaklarını söylemek isterim. Böyle bir organizasyon yaptıkları için Peygamber Sevdalıları Platformuna ayrıca çok teşekkür ediyorum. Daha çok böyle sınavların yapılmasını istiyorum.” dedi.

Böyle yarışmaların devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Kızıltepe Fen Lisesi Müdürü Ferhan Akan, “Peygamber sevdalıları platformunun düzenlemiş olduğu Siyer yarışmasında dereceye giren öğrencimiz tablet kazanmış teşekkür ediyoruz kendilerine Allah razı olsun. İnşallah böyle yarışmalar devam eder.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin hayatını konu alan kitabı okuyan Öğrencilerinin hayatlarında örnek teşkil etmesi temennisinde bulunan Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tarık Yılmaz da şunları kaydetti: “Bu gençler Peygamber Efendimizin hayatını konu alan kitabı okudular inşallah bunu hayatlarında örneklik teşkil eder. Daha sonra yapılacak yarışmalarda tekrar onlardan başarı bekliyoruz. Allah, Peygamberimizin hayatı doğrultusunda kendilerine bir hayat nasip etsin. Kendilerini tebrik ediyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformunu da kutluyoruz böyle güzel etkinliklerin devamını diliyoruz.”

“Türkiye geneli Kızıltepe’den 31 kişi dereceye girdi”

Dereceye giren öğrencilerin çeşitli hediyeler kazandığını belirten İrfan-Der başkan yardımcısı Abdullah Kavan, “Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu Siyer sınavını bizde Kızıltepe'de İrfan-Der olarak destek verdik. Türkiye genelinde Kızıltepe’den 31 kardeşimiz dereceye girdi. Birinci kategoriden 3, 2’nci kategoriden 8, 3’üncü kategoriden ise 20 kişi olmak üzere toplamda 31 kişi ödül kazandı. Dereceye giren kardeşlerimiz dizüstü bilgisayar, tablet, bisiklet olmak üzere çeşitli ödüller kazandılar.”

"Siyer Sınavına giren bütün kardeşlerimiz kazanmıştır"

Sınava giren herkesin kazandığını söyleyen Kavan, “Her ne kadar maddi anlamda belki bilgisayar, tablet, bisiklet kazandılarsa da asıl bunların kazancı Peygamberi daha iyi tanıma, manevi açıdan bu insanların farklı bir alana gelmesi en önemli kazançları budur. Ödül kazanamayan kardeşlerimize de şunu diyebiliriz. Gerçek manada Siyer Sınavına giren bütün kardeşlerimiz kazanmıştır. Çünkü bu münasebetle Peygamberimizi daha iyi tanımışlar. Bütün bir toplumun Müslümanların hatta bütün insanlığın Peygamber Efendimizi tanımaya ihtiyacı vardır.” diyerek Peygamber Efendimizin hayatını okumanın önemine dikkat çekti.
Kavan son olarak, Gerek bu organizasyona destek veren, gerek sahada çalışan, sınava katılan herkese İrfan-Der olarak teşekkür ettiklerini söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 00:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER