banner113

Karakuş: Kızıltepe Hastanemiz modern bir görünüm kazandı

Asansörlerin onarım ve bakım çalışmaları devam etmektedir...

Karakuş: Kızıltepe Hastanemiz modern bir görünüm kazandı

Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği 2016 yılında Kızıltepe, Midyat, Derik ve Savur Devlet Hastanelerinde yapılan çalışmalar ile ilgili bir basın bülteni yayınladı. Bültende Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Fuat KARAKUŞ’un hastane ziyaret ve incelemeleri sonucu tespit edilen ve yapılan çalışmaların yer aldığı açıklamada, Kızıltepe Devlet Hastanesine MR cihazı kurulduğu, devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla yatak sayısının 400’e çıkacağı, tüm yatakların değiştirildiği Acil servisin fiziki yapısının daha iyi çalışma koşullarına kavuşturulduğu ve Asansörlerin faaliyete girmesi için çalışmaların başlatıldığı belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 

Kızıltepe Devlet Hastanesinde Yapılan Yenilikler

Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Fuat KARAKUŞ, İdari Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Murat SİNANOĞLU, Yoğun Bakım Koordinatörü Uzm. Dr. İbrahim DEMİR ile birlikte Kızıltepe Devlet Hastanesinde 2016’da yapılan çalışmalar sonucu Hastanemiz modern bir görünüm kazandı konuyla alakalı açıklamalarını şu şekilde ifade etti;

Acil servisin mevcut fiziksel yapısında değişiklikler yapılarak hasta ve çalışanlar için çalışma ortamı daha rahat ve konforlu bir hale getirildi. Sarı-Yeşil- Kırmızı alan ayırımı yapıldı. Acil cerrahi alan genişletilerek olağanüstü durumlar için yatak sayısı arttırıldı.

Sterilizasyon ünitesi standartlara uygun olmayıp kirli temiz çıkışı aynı koridordan yapılmaktaydı. Alt zemin katta tespit edilen  yere  standartlara uygun yeni bir "Merkezi Sterilizasyon Ünitesi" yapılarak, yeni bir otoklav ve alet yıkama makinesi takviyesi yapıldı, Personel sayısı arttırıldı.

Hizmet alımı yoluyla 1,5 Tesla 16 kanallı MR cihazı alınarak hastaların MR çekimi için ilçe dışına çıkması önlendi.

Kenarı kırık, pozisyon verilemeyen veya motoru arızalı olduğu için hasta düşmelerine sebebiyet veren, hasta şikâyetlerine konu olan tüm yataklar yenileriyle değiştirildi.( 202 yeni yatak alımı yapıldı.)  Ayrıca acil servis için de 9 adet acil hasta taşıma sedyesi takviyesi ve 17 adet bebek kortu alındı.

Yataklı servislere arızalı veya eksik olan Televizyon, Buzdolabı, Pansuman arabası, hasta transfer koltuğu vb. eksikler temin edildi. Ameliyathane içinde yeni bir lokal odası açıldı.

Anestezi Yoğun bakım tadilata alınarak aseptizör yoluyla lokal havalandırma sağlandı. Yoğun bakım izolasyon odaları faaliyete sokuldu. 

Cerrahi ve Koroner yoğun bakım 8 olan yatak sayısı 12 ye çıkarıldı. Üroloji için ürodinami polikliniği açıldı.

Tüm tıbbi cihazlar için kare kod sistemine geçilerek cihazların izlenebilir olması sağlandı.

Tüm mefruşat yenilendi, Hastanede perkütan ameliyatlarının yapılması için gerekli teknik donanım sağlandı.

8 yataklı olan ve ihtiyacı karşılamayan yeni doğan yoğun bakım ünitesinin, eski sterilizasyon ünitesi yerine ve 35-40 yataklı olarak açılması için çalışmalar devam etmektedir.

Mevcut yemekhanenin  alt zemin kata taşınarak yerine çocuk servisi ve çocuk yoğun bakım açılması planlanmaktadır. Mevcut yeni doğan ünitesinde de 5 yataklı yanık ünitesi açılması planlanmaktadır.

Hâlihazırda 254 olan yatak sayısının bu çalışmalar neticesinde 350-400 arası bir rakama getirilmesi.

10 Ağustos 2016 tarihinde hastane karşısında bombalı araç patlaması sonucu kırılan camlar ve çöken tavanların tamamı hizmet alımı yoluyla yenilendi.

Yağmur sebebiyle su damlayan ve zarar gören tüm kartonpiyer ve tavanlar için de hizmet alımı yapılarak bakım ve onarım devam etmektedir. Çocuk servislerinin görsel olarak çeşitli boyama ve materyallerle zenginleştirilmesi için çalışma başlatıldı, örnek oda tanzim edildi.

Asansörlerin onarımı için malzeme temin edildi, onarım ve bakım çalışmaları devam etmektedir.

 

MİDYAT DEVLET HASTANESİ ZİYARETİ

Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. Fuat Karakuş, İdari Hizmetler Başkanı Uz Dr. Murat SİNANOĞLU, Yoğun Bakım Koordinatörü Uz. Dr. İbrahim DEMİR ile birlikte Derik Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu  

KARAKUŞ  Başhekim Osman DEMİR ile hastanenin genel durumu hakkında  istişarelerde bulundu. Yeni kurulumu yapılan emarın 10 gün sonra faaliyete geçeceğini, eski asansörler çok sıkıntı yarattıklarından dolayı yenilendiğini, gündüz bakım vermek üzere kreşin 2 aydır hizmet verdiğini belirtti. Ayrıca daha kaliteli hizmet verebilmek için çalışmalarımızın devam edeceğini söyleyedi.

KARAKUŞ hastanede yatan hastaları ziyaret edip, hastaneye emek veren tüm çalışan personellere teşekkür etti.

 

DERİK DEVLET HASTANESİNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı  Derik Devlet Hastanesinin çatı izolasyonu ve ıslak zemin onarımı tamamlanarak hastaneye Diyaliz Ünitesi kuruldu. Hastanede daha önce Diyaliz Ünitesi olmadığından Derik’te bulunan Diyaliz hastaları  Mardin'e ya da başka illere gitmek zorunda kalıyorlardı.

Opr. Dr. Fuat KARAKUŞ “özellikle kış mevsiminde ilçedeki hastaların yaşadığı mağduriyet, diyaliz merkezinin açılmasıyla çözülmüş  oldu, bu tür faaliyetlerimiz daha iyi hizmet sunabilmek için devam edecek” dedi.

 

SAVUR AZİZ SANCAR HASTAHANESİ YENİLENDİ

Nobel Ödülü alan Savurlu Bilim adamı Prof. Dr. Aziz SANCAR'ın adını taşıyan  ve Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine  bağlı Savur Aziz SANCAR İlçe Devlet Hastanesi, 2016 yılında yapılan dış cephe ve çatı izolasyonu tamamlanarak, yenilendi. Çalışmalarla birlikte yıpranan dış cephenin de yenilendiği   hastanenin dış cephe ısı izolasyonu, kaplama ve boyası, tamamlanan hastane  modern bir görünüme kavuştu.

 

Genel Sekreterimiz Opr. Dr. Fuat KARAKUŞ Savur  Aziz Sancar Devlet Hastanesinin yenilenme çalışmalarının tamamlanması  nedeniyle yaptığı açıklamada "Halkımıza en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 21:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER